14. jún. 2022 o 16:07
vmr, Koktejl

Facebook zrušil Blahovi profil, známe tváre si z neho uťahujú: Totálny výsmech!

placeholder
Poslanec Ľuboš Blaha.
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Klepli mu po prstoch!

Domáce správy
14. jún. 2022 o 16:07
Facebook zrušil Blahovi profil, známe tváre si z neho uťahujú: Totálny výsmech!

Klepli mu po prstoch!

Poslanec NR SR Ľuboš Blaha si už na Facebooku neškrtne. V utorok totiž spoločnosť Meta, ktorá vlastní túto obľúbenú sociálnu sieť, urobila radikálne rozhodnutie. Blaha dostal "ban". Politikovi, ktorý na sociálnej sieti výrazným spôsobom komentoval spoločenské dianie, povedali "dosť"!

Táto stránka bola odstránená pre opakované porušovanie našich pravidiel týkajúcich sa nenávistných prejavov, šikanovania a obťažovania, podnecovania k násiliu a šírenia dezinformácií o covide-19,“ potvrdilo tlačové oddelenie Facebooku pre Denník N. Na zrušenie stránky reagovalo množstvo známych osobností, ktoré si zo smeráckeho politika uťahujú.

"R.I.P. - Ľuboš Blaha Facebook stránka - jún 2022," zavesil v reakcii na svoj facebookový profil vedec Pavol Čekan. Koaličná poslankyňa Romana Tabák zdieľala informáciu o zrušení Blahovho účtu na svojom instagramovom aj facebookovom účte bez akéhokoľvek komentára.

Vládna strana OĽANO si Blahu taktiež na Facebooku poriadne podala. ĎAKUJEME FACEBOOKU ZA KUS DOBREJ ROBOTY Táto sociálna sieť je dnes o niečo krajším miestom. Poslanec SMERu Ľuboš Blaha, ktorý využíval tento kanál len ako prostriedok na šírenie nenávistných prejavov, šikanovanie, obťažovanie, podnecovanie k násiliu a šírenie dezinformácií, dnes o túto možnosť konečne prišiel," okomentovali Blahovu nemilú situáciu matovičovci, ktorí si neodpustili výsmech v podobe vtipnej koláže.

Originálnym meme zaregovala aj Sulíkova SaS.