30. jan. 2024 o 05:30
mob, TASR, Koktejl

Andrej Danko pôjde zametať Dúbravku od rána do večera: Jarné upratovanie!

placeholder
Andrej Danko (SNS)
Zdroj: TASR - Jakub Kotian

Všetci sme zvedaví, či tento sľub splní.

Domáca politika
30. jan. 2024 o 05:30
Andrej Danko pôjde zametať Dúbravku od rána do večera: Jarné upratovanie!

Všetci sme zvedaví, či tento sľub splní.

V piatok ráno (12. januára) Slovenskom obletela správa, že podpredseda NR SR Andrej Danko (49) mal vo štvrtok večer autonehodu v bratislavskej Dúbravke. Šéf SNS mal podľa svojich slov dostať šmyk a naraziť do semafora. Po príchode hliadky sa na mieste nenachádzal.

Polícia potvrdila, že Danko sa dychovej skúške podrobil v piatok (12. 1.) popoludní, až po 15 hodinách od nehody a mala negatívny výsledok. Za incident sa niekoľkokrát ospravedlnil a deklaroval, že škodu zaplatí.

Uviedol to aj v relácii RTVS O päť minút 12, kde si sypal popol na hlavu. „Nedotknem sa auta, kým táto nehoda nebude vyšetrená a keď mi zoberú vodičák a prikážu zametať Dúbravku, tak to budem robiť. Počkajme, kým sa vec vyšetrí. Neodsudzujte ma hneď a nepáľte ma na hranici,“ bránil sa.

Šéf národniarov prišiel o vodičský preukaz v stredu (17. januára), teda šesť dní od nehody. Magistrát mal navyše vyčísliť škodu na semafore - Dankovi mesto vystaví faktúru vo výške 2500 eur bez DPH.

V nedeľu večer prekvapil Danko svojich fanúšikov a zverejnil udalosť na apríl, v ktorej deklaruje, že pôjde na jar „zametať Dúbravku od rána do večera“. „Sľub dodržím a prijímam výzvu. V apríli prídem pomôcť zametať Dúbravku. Dobrý štart ako začať jarné upratovanie. Čistota pol života,“ napísal na svojej sociálnej sieti.