29. sep. 2022 o 06:00
žani, TASR, Koktejl

Čo ho najviac trápilo? Herman otvorene o konci v Markíze: Dôvod, prečo som odišiel!

placeholder
Dlhoročný moderátor Patrik Herman.
Zdroj: Facebook/Patrik Herman

Prečo kývol po dlhých rokoch na ponuku inej televízie?

Domáce promi
29. sep. 2022 o 06:00
Čo ho najviac trápilo? Herman otvorene o konci v Markíze: Dôvod, prečo som odišiel!

Prečo kývol po dlhých rokoch na ponuku inej televízie?

Tvár Markízy si po neuveriteľných 26 rokoch povedala, že je čas odísť. Moderátor Patrik Herman začínal ako redaktor Televíznych novín, no diváci si ho spájajú najmä s reláciami Paľba, Lampáreň a v posledných rokoch Reflex. I keď dlho odmietal ponuky práce, verejnoprávna televízia ho oslovila v správnom čase a tak si zbalil kufre a ide skúsiť niečo nové.

V RTVS bude nielen moderovať, zapojí sa aj do vzdelávania a školenia začínajúcich kolegov, Herman pre Nový Čas prezradil, že na RTVS nemal žiadnu podmienku. "Vytvorili mi priestor, aby som mohol ponúknuť svoje skúsenosti a znalosti, som rád, že sa tam budem môcť realizovať. Len budem pevne dúfať, že ich nesklamem a že splním ich očakávania," povedal v rozhovore. Vie si dokonca predstaviť aj scenár, v ktorom sa stiahne z obrazovky a bude pôsobiť len ako školiteľ.

Nová pracovná ponuka mu otvára cestu, aby sa aj ďalej venoval charitatívnym aktivitám a pomáhal ľuďom. "Ako sa zdá, ešte vo väčšej miere ako doposiaľ. To bol jeden z dôvodov, ktorý rozhodol o tom, aby som uvažoval o ich ponuke. Život ma takto nastavil, zobral som to ako svoje poslanie," prezradil Herman.

I keď moderátor hovorí, že z Markízy odišiel v dobrom, jedna vec ho škrie. Ďalším z dôvodov odchodu je fakt, že mu chýbajú programy, ako sú Lampáreň a Paľba. "Lampáreň, to bola moja srdcovka, bolo to takmer štrnásť nádherných rokov v bezprostrednom kontakte s televíznymi divákmi a, žiaľ, aj s ich problémami. Tá relácia ponúkala aj obrovskú spätnú väzbu. Viem, že sme nemohli zmeniť celý svet, ale mali sme šancu zmeniť aspoň ten mikrosvet," opísal svoje pocity.

Za Lampárňou mu bolo smutno, no jedným dychom dodáva, že Reflex celému tímu ponúkol možnosť venovať sa problémom a starostiam ľudí v oveľa väčšej miere a častejšie. Či bude mať podobný formát, ako bola jeho srdcovka aj v RTVS, ukáže až čas." Dvere sú otvorené, okná sú otvorené, kniha je zatiaľ nepopísaná. Rozprávali sme sa aj o tom, že sa otvára priestor možno na vytvorenie nejakých podobných formátov, ktoré by sa venovali ľudským príbehom," dodal veľavravne ostrieľaný moderátor.