22. jan. 2024 o 08:27
jž, TASR, Koktejl

Detaily vraždy v Čeľadiciach: Muž mal použiť kladivo, v dome sa nevraždilo prvýkrát

placeholder
Dôchodca v Čeľadiciach zabil 33-ročného muža kladivom. (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Zistenie všetkých šokovalo.

Domáce krimi
22. jan. 2024 o 08:27
Detaily vraždy v Čeľadiciach: Muž mal použiť kladivo, v dome sa nevraždilo prvýkrát

Zistenie všetkých šokovalo.

V obci Čeľadice v okrese Nitra prišiel o život 33-ročný muž. V sobotu (20. 1.) vo večerných hodinách ho zavraždil 74-ročný muž, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre. Bližšie informácie o prípade priniesli noviny.sk.

Mladší z mužov utrpel ťažké zranenia po tom, ako ho starší muž napadol. Zraneniam po prevoze do nemocnice podľahol. Na mieste zasahovali policajti z Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre. Páchateľ bol krátko po útoku zadržaný a bol umiestnený do policajnej cely. Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy.

Podľa získaných informácií mala dvojica spolu popíjať. Dôchodca skončil v putách a momentálne je policajnej cele. Okolnosti vraždy polícia vyšetruje. "Bolo začaté trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zoru v Nitre Viktória Borloková. V dome, v ktorom žije 74-ročný dôchodca, mala byť aj majiteľka domu. Tá tam podľa susedov chodí cez víkendy, ale chodí tam aj 33-ročný muž.

Nebolo výnimkou, že sa v dome oslavovalo. "Spievalo sa, ale sem tam aj nejaký krik, ale to bolo normálne lebo takéto veci sa stávali normálne bežne, nebolo to prvýkrát," prezradil sused pre redakciu. Podľa predbežných zistení 74-ročný dôchodca mal zaútočiť na 33-ročného muža kladivom.

Podľa informácií pomoc zavolala majiteľka domu, ktorá muž našla v kaluži krvi. Už zakrátko na miesto smerovali záchranári a polícia, ktorí sa snažili mladého muža zachrániť. Zraneného muža záchranári previezli do nemocnice, tam však zakrátko zomrel.

V dome sa už v minulosti vraždilo

Smutné je, že v dome sa nezabíjalo po prvýkrát. Pred vyše 11-timi rokmi, v lete v roku 2012, tam prišiel po útoku nožom o život 39-ročný muž. Majiteľka kuchynským nožom bodla ex manžela, ktorý ju napadol a údajne dlhodobo týral. Takto nám to vtedy opísal jej syn. "Mamina prišla za mnou a hovorila, že pichla nevlastného otca pod rebrá," povedal jej syn.