29. mar. 2024 o 16:00
mob, TASR, Koktejl

Napätá situácia v RTVS, prehovoril aj Juraj Čurný: Jasný odkaz politikom!

placeholder
Hudobný dramaturg a moderátor Juraj Čurný.
Zdroj: TASR

Povedal to jasne.

Domáce promi
29. mar. 2024 o 16:00
Napätá situácia v RTVS, prehovoril aj Juraj Čurný: Jasný odkaz politikom!

Povedal to jasne.

Ministerstvo kultúry (MK) SR 11. marca predložilo do skráteného medzirezortného pripomienkového konania návrh zákona o Slovenskej televízii a rozhlase. Súčasná inštitúcia by sa nemala rozdeliť, navrhuje sa však viacero zmien.

Tento krok okamžite komentovali opozičné strany a aj známe osobnosti. Osud verejnoprávneho médiá nie je ľahostajný ani hudobnému expertovi Jurajovi Čurnému (57), ktorý má v Slovenskom rozhlase reláciu Svet hudby.

Chystané zmeny sa nepozdávajú ani zamestnancom RTVS. Tí spísali vyhlásenie, pod ktoré dodalo svoj podpis viac ako tisíc ľudí. „Chceme naďalej slobodne tvoriť, zachovávať pluralitu názorov a pracovať bez obmedzení alebo strachu,“ uvádzajú. „Ľudia sú znechutení, celá situácia ich mrzí a chcú sa za inštitúciu postaviť,“ opisuje situáciu v RTVS moderátor Miroslav Frindt, ktorý je jedným z iniciátorov výzvy.

Pre Plus 7 dní sa k celej veci krátko, ale výstižne vyjadril aj hudobný dramaturg a moderátor Juraj Čurný: „Chcem povedať, že verejnoprávna televízia je úplne iná kategória ako vládna televízia. A ja budem vždy za verejnoprávnu televíziu,“ reagoval.