07. dec. 2022 o 11:00
žani, Koktejl

Max je tvárou slávneho BB pudingu dlhé roky: Aha, ako vyzerá dnes, už by ste ho nespoznali

placeholder
Max sa stal tvárou BB pudingu.
Zdroj: Instagram/droetker_sk

Legendárnu maškrtu milujú deti aj dospelí.

Domáce správy
07. dec. 2022 o 11:00
Max je tvárou slávneho BB pudingu dlhé roky: Aha, ako vyzerá dnes, už by ste ho nespoznali

Legendárnu maškrtu milujú deti aj dospelí.

BB puding tento rok oslavuje už 75. výročie a stále sa teší obrovskej popularite. Či už si ho maškrtníci vychutnávajú s piškótami, šľahačkou a ovocím, alebo ako súčasť iných receptov. V nezmenenej podobe sa vyrába dodnes v závode v Boleráze. Jeho typickú chuť dotvára spojenie kakaového prášku, jemných korenín a unikátnej keksovej múčky.

Slávny produkt vymyslel Ľudovít Winter, ktorý chcel riešiť zdravotné problémy a stravovanie dojčiat a malých detí. Najmä na nich sa podpísali ťažké časy a vojna. "BB puding bol určený na posilnenie organizmu pre slabé, chudokrvné a rachitické deti, ženy v tehotenstve, dojčiace matky a všeobecne aj pre posilnenie organizmu dospelých," vysvetlil terajší výrobca Dr. Oetker. Najskôr ho bolo možne dostať len v lekárňach a časom si ho obyvatelia mohli kúpiť aj v obchodoch.

Už 16 rokov sa na Slovákov usmieva z jeho obalu tvár spokojného chlapčeka s pudingom v rukách. Volá sa Max a dnes je z neho už dospelý muž. Pozrite, ako vyzerá dnes.

Veľkou záhadou zostáva pôvod názvu BB pudingu. "Veľakrát sme premýšľali nad tým, čo by sa mohlo ukrývať za touto skratkou, ale skutočný význam je aj pre mňa dodnes neznámy," podotkla pravnučka tvorcu legendárneho pudingu Katarína Fratríková.