05. mar. 2024 o 12:00
krsk, Koktejl

Chystáte sa tento rok do Chorvátska? Dovolenkárov čaká nepríjemné precitnutie! Problémy na cestách

placeholder
Chorvátske letovisko Split (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Domáci avizujú, že Chorvátsko čaká dopravný kolaps.

Cestovanie
05. mar. 2024 o 12:00
Chystáte sa tento rok do Chorvátska? Dovolenkárov čaká nepríjemné precitnutie! Problémy na cestách

Domáci avizujú, že Chorvátsko čaká dopravný kolaps.

Najobľúbenejšia letná destinácia Čechov a Slovákov praskala po konci pandémie vo švíkoch. Inak tomu podľa všetkého nebude ani v nasledujúcej sezóne. Mnohých turistov však môže postretnúť nepríjemnosť, na ktorú podľa webu Danas upozorňujú aj samotní Chorváti.

Varujú pred dopravným kolapsom, ktorý môže nastať v najbližších dňoch a mesiacoch. V pondelok sa totiž začala niekoľkomesačná oprava dôležitého mostu v Záhrebe. Rekonštrukčné práce na Jadranskom moste spôsobia, že bude doprava na moste na šesť mesiacov sťažená, informovalo mesto Záhreb. Zasiahne tak aj do turistickej sezóny a vodičov budú čakať kolóny.

Na Jadranskom moste sa budú opravovať priecestné zariadenia a vykonávať mimoriadne údržbárske práce. Počas prác bude pre dopravu uzavretá východná vozovka mosta a všetka premávka bude obojsmerná na západnej vozovke v dvoch jazdných pruhoch pre každý smer.

V pracovnej zóne na Jadranskom moste bude zakázaný pohyb chodcov a cyklistov, ktorí budú presmerovaní cez starý most cez rieku Sávu. Dočasne bude zakázaná aj premávka nákladných vozidiel a výjazd vozidiel zo smeru Rijeckej ulice smerom k Jadranskému mostu.

Jadranský most vedie do centra chorvátskeho hlavného mesta, ktoré navštevuje množstvo turistov. Vedenie mesta chce postupne opraviť všetky mosty cez rieku Sáva, aby boli odolné voči prípadnému zemetraseniu, ktoré by inak mohlo spôsobiť, že by bola časť Záhrebu odrezaná od sveta.