15. aug. 2023 o 20:00
emd, Koktejl

Muž sa uprostred noci prebudil a myslel si, že zomrie: Neuveríte, aký tvor ho takmer zabil!

placeholder
Obyčajný spánok sa pre muža zmenil na boj o život. (ilustračné foto)
Zdroj: iStock

Môže sa to stať aj vám.

Zaujímavosti
15. aug. 2023 o 20:00
Muž sa uprostred noci prebudil a myslel si, že zomrie: Neuveríte, aký tvor ho takmer zabil!

Môže sa to stať aj vám.

Istému britskému poštárovi sa stala najhoršia nočná mora každého arachnofóba po tom, čo ho počas spánku uhryzol pavúk. New York Post informuje, že pavúk mužovi spôsobil taký opuch, že nemohol dýchať.

„Myslel som si, že zomriem. Bola to úplne normálna noc, ale potom som sa zobudil, dusil som sa a nemohol som dýchať. Musel som si strčiť prst do hrdla, aby som tam dostal trochu vzduchu, ale hneď ako som ho vytiahol som sa zas nevedel nadýchnuť,“ povedal 52-ročný Chris Cowsley. Poštár následne vytočil číslo 999, britské číslo záchrannej služby, a zavolal si pomoc.

„Neviem, ako tá úbohá pani, ktorá prijala hovor, pochopila, čo chcem, pretože som nemohol hovoriť,“ pokračoval. Krátko nato dorazili záchranári a skontrolovali hrdlo muža, načo vyslovili šokujúcu diagnózu!

Chris vraj v spánku vdýchol pavúka, ktorý ho cestou do pažeráka uhryzol do jazylky. „Napojili ma na prístroje a prvé, čo záchranár povedal, bolo: ‚Myslím, že ste prehltli pavúka‘. Bol som šokovaný. Nemohol som tomu uveriť,“ povedal.

Zatiaľ nie je jasné, o aký druh pavúka išlo, lekári však napriek tomu neriskovali. „V nemocnici sa o mňa postarali naozaj dobre,“ prezradil Chris, ktorému podávali fyziologický roztok a antibiotiká prostredníctvom infúzie.

Zdravotníci mužovi odporučili vyšetrenie u špecialistu na uši, nos a krk, ktorý mu do nosa a na zadnú časť krku napojil endoskopické kamery, aby sa uistil, že je všetko v poriadku. Po zistení, že pažerák muža už nie je opuchnutý, ho lekári ráno prepustili.

„Veľmi ďakujem záchranárom a celému tímu, pretože si myslím, že mi zachránili život,“ rozplýval sa pacient. Napriek tomu, že už nebol v ohrození života, Chris si dal záležať na tom, aby svoj domov zabezpečil proti pavúkom. „Nemohol som spať, kým som nepovysával celý dom a do zástrčky nezapojil zariadenie odpudzujúce pavúky,“ povedal Brit.