27. apr. 2024 o 06:00
TASR, mob, Koktejl

Pustia ho na slobodu? Na súde sa ukázala aj Černákova priateľka Monika: Toto je žena, ktorá na neho vonku čaká! FOTO

placeholder
Odsúdený Mikuláš Černák prichádza v sprievode eskorty na verejné zasadnutie okresného súdu Trnava.
Zdroj: TASR

Na expresnom pojednávaní nechýbala ani jeho priateľka.

Domáce krimi
27. apr. 2024 o 06:00
Pustia ho na slobodu? Na súde sa ukázala aj Černákova priateľka Monika: Toto je žena, ktorá na neho vonku čaká! FOTO

Na expresnom pojednávaní nechýbala ani jeho priateľka.

Pojednávanie o podmienečnom prepustení Mikuláša Černáka (57) bolo vo štvrtok na Okresnom súde Trnava v Piešťanoch odročené na 2. mája. Podľa informácií denníka Nový čas malo žiadosť o prepustenie podať občianske združenie Reštart.

Černák si v Leopoldove odpykal 26 rokov, no prvýkrát v histórii mal s jeho prepustením súhlasiť aj samotný riaditeľ ústavu. V posudku má byť uvedené, že u bývalého bossa mafie došlo k silnej náprave. Na súde v Piešťanoch nechýbala ani jeho priateľka Monika Křivová (35) so ženou, ktorá stojí za spomínaným občianskym združením. FOTO jeho priateľky si môžete pozrieť v galérii!

Pojednávanie netrvalo ani 10 minút a Černák putoval znova za mreže. Na otázku novinárov, čo sa stalo, odpovedal iba dvoma slovami: „Zatiaľ nie.“ Podľa slov hovorkyne Krajského súdu v Trnave Jany Kondákorovej bolo pojednávanie odročené, pretože neboli splnené procesné podmienky na jeho vykonanie.

Ako uviedol advokát Mikuláša Černáka Erik Magál, šlo o formálny nedostatok. „Neviem, na koho strane je pochybenie. Pán prokurátor sa vyjadril, že nemá ten návrh, takže sa nedalo konať a vôbec sa ani neotvorilo verejné pojednávanie. Preto nebudem nič komentovať, všetko sa dozviete na verejnom zasadnutí. Predpokladám, že dokazovanie bude rozsiahlejšie. Myslím si, že pán Černák sa k tomu stavia dobre, uvidíme aký bude výsledok, bude sa vyjadrovať na verejnom zasadnutí,“ povedal Magál.