31. jan. 2023 o 12:00
krsk, TASR, Koktejl

Pavol cvakol akciu, pomyslíte si, že vás klame zrak: Toto že sú zlacnené tenisky?!

placeholder
Takúto akciu cvakol Pavol.
Zdroj: TIP/Pavol

Tak túto akciu sa príliš neoplatí využiť.

Domáce správy
31. jan. 2023 o 12:00
Pavol cvakol akciu, pomyslíte si, že vás klame zrak: Toto že sú zlacnené tenisky?!

Tak túto akciu sa príliš neoplatí využiť.

Máte tip? Pošlite nám ho na tip@koktejl.sk

Predvianočné výpredaje prinášajú množstvo kuriozít a na jednu z nich narazil v športovom obchode aj čitateľ Pavol. Zbadal tenisky v akcii, ktoré pri bližšom pohľade tak celkom akciové neboli. Tento trik nie je ničím novým, vyskytuje sa však častejšie na e-shopoch.

"Takúto akciu som našiel pred Vianocami, no nezlákala ma," okomentoval Pavol fotku, ktorú poslal do redakcie Koktejlu. Podľa cenovky totiž tenisky "zlacneli" nahor. Pôvodná a preškrtnutá cena bola 40,95 eur a nová cena, podržte sa... 53,95 eur!

Novú cenu si nechal ujsť.
Novú cenu si nechal ujsť.
Zdroj: TIP/Pavol

Inflácia bude aj tento rok vysoká

Zrýchľovanie inflácie na Slovensku sa v decembri minulého roka zastavilo, keď druhý mesiac zostala na úrovni 15,4 %. Aj v tomto roku bude rast cien vysoký, ale pravdepodobne nižší ako vlani a očakáva sa jeho postupné spomaľovanie na jednociferné hodnoty. V reakcii na aktuálne údaje o inflácii zverejnené Štatistickým úradom (ŠÚ) SR to predpokladajú ekonomickí analytici.

"Inflácia v závere roka príjemne prekvapila. V porovnaní s predchádzajúcim mesiacom sa podľa ŠÚ spotrebiteľské ceny na Slovensku zvýšili "len" o 0,2 % a zaznamenali tak najpomalšiu dynamiku medzimesačného rastu v minulom roku," zdôraznil analytik UniCredit Bank Ľubomír Koršňák.

Pod koncoročný vývoj sa podľa analytičky 365.bank Jany Glasovej podpísal hlavne boj medzi obchodníkmi o zákazníkov v predvianočnom období, kedy vrcholí nákupná sezóna. Hlavným faktorom ovplyvňujúcim infláciu v tomto roku budú podľa nej aj naďalej ceny energií na svetových trhoch a vývoj cien agrokomodít a potravín. Rizikovým faktorom je vývoj vojny na Ukrajine, ktorá obmedzuje medzinárodný obchod. Koršňák tiež predpokladá, že inflácia na Slovensku dosiahla svoj vrchol už v závere vlaňajška.