30. máj. 2023 o 08:25
vmr, TASR, Koktejl

Dana Heribana († 43) tajne pochovali: Srdcervúce odkazy rodiny!

placeholder
Smrť Heribana oplakávajú kolegovia, kamaráti i fanúšikovia.
Zdroj: TASR - Jakub Kotian

Dali mu posledné zbohom.

Celebrity
30. máj. 2023 o 08:25
Dana Heribana († 43) tajne pochovali: Srdcervúce odkazy rodiny!

Dali mu posledné zbohom.

Slovenskom minulý týždeň otriasla tragická správa. Vo veku 43 rokov nás navždy opustil výnimočný herec Daniel Heriban. Ostala po ňom manželka, zdrvení rodičia a tri malé deti. Smútiaca rodina sa svojho milovaného Dana rozhodla pochovať v tajnosti uplynulý víkend.

Podľa informácií denníka Nový Čas obľúbený herec odpočíva v rodnej obci Suchá nad Parnou neďaleko Trnavy. Práve v Suchej nad Parnou herec býval väčšinu svojho života. Rodina sa na jeho poslednej ceste rozlúčila s Danom srdcervúcimi slovami. "Spi sladko synček drahý...Mamička a tatinko," odkázali mu do neba užialení rodičia. Pri slovách od manželky a detí sa tisnú slzy do očí. "Ľúbime ťa, Kamilka, Theo, Viky, Martinko," znie v poslednom odkaze Danovi, ktorý zverejnil denník Nový Čas.

Náhla smrť

Herca postihli náhle zdravotné komplikácie, pre ktoré k nemu bola privolaná záchranka. Podľa prvotných správ sa mal sťažovať na bolesti chrbta. Deň predtým mal byť dokonca s bolesťami v nemocnici. Privolaní záchranári mu už nedokázali pomôcť. U herca došlo k zástave srdca.

Denník SME priniesol informáciu, že podľa výsledkov pitvy príčinou hercovho úmrtia bola akútna disekcia aorty, čo znamená náhle natrhnutie hlavnej tepny ľudského tela. Táto tepna vychádza zo srdca a zásobuje krvou celé telo.

Daniel Heriban mal na konte množstvo televíznych aj divadelných úloh, no do pamäte väčšiny slovenských divákov sa hlboko zaryl najmä ako komediálna postavička obľúbeného markizáckeho seriálu Horná Dolná. Herec Dano Heriban ako legendárny Ďuro Brmbalík, dlhoročný priateľ Eriky Bednárikovej, ktorú stvárnila Petra Polnišová, bavil slovenské domácnosti dlhé roky. Objavil sa aj vo filme Únos, Sviňa či seriálov Druhá šanca, Hniezdo či Pumpa.

Najväčšiu bolesť aktuálne prežíva jeho manželka Kamila a ich deti. Heribanová je známa herečka, ktorá momentálne účinkuje v obľúbenom seriáli TV Markíza Mama na prenájom. Kamila sa len nedávno vrátila do práce z materskej dovolenky, na ktorej bola 6 rokov. Hercovi porodila synov Viktorka (6) a Martinka (4). Jedno dieťa mal Heriban počas prvého manželstva, 13-ročného syna Thea.