29. nov. 2022 o 13:00
vmr, TASR, Koktejl

Pobúrený Patrik Herman naložil Slovákom: Silné slová exmarkizáka!

placeholder
Patrik Herman moderoval markizácku reláciu Reflex.
Zdroj: Reprofoto/TV Markíza

Nedával si servítku pred ústa.

Celebrity
29. nov. 2022 o 13:00
Pobúrený Patrik Herman naložil Slovákom: Silné slová exmarkizáka!

Nedával si servítku pred ústa.

Patrik Herman, ktorý bol súčasťou modro-žltej televízie od roku 1996, len nedávno prekvapil výpoveďou v Markíze. Po dvoch dekádach sa tak rozhodol pre zmenu. Po novom ho diváci budú vídať vo verejnoprávnej televízii. V najnovšom rozhovore pre regiony.zoznam.sk opäť prekvapil, a to veľkou otvorenosťou a od srdca povedal, čo si myslí.

Herman prízvukuje, že miluje Slovensko, no sú aj chvíle, kedy má chuť sa odsťahovať a to najmä vtedy, keď má všetkého dosť. Obľúbený moderátor priznal, že je mnohokrát sklamaný z toho, čo sa deje na Slovensku a rovnako aj zo správania Slovákov. Svoje pocity vyjadril otvorene a bez príkras.

Patrik Herman priznal, že hlboko dúfal, že pandémia zmení zmýšľanie národa, no prišlo kruté precitnutie. "Dúfal som, že si uvedomíme, čo je naozaj dôležité a budeme sa správať s rešpektom a úctou voči druhým. Nechcem pôsobiť negatívne, ale mám pocit, že to trvalo prvé dva týždne. Vtedy sme boli vystrašení. Boli sme ochotní si pomáhať," uviedol pre portál s tým, že sa to dialo aj v iných krajinách, no to čo Slovákom vyčíta je aj to, že v rozhodujúcich okamihoch nie sú rebelmi.

"Ako národ máme isté typické vlastnosti. Napríklad že si necháme skákať po hlave od politikov, aj od štátu. Vo Francúzsku dokážu protestovať každý druhý týždeň a vyjsť do ulíc v státisícoch. Čo Slovákov za posledné desaťročie vyhnalo do ulíc? Toľko skrivodlivosti, ktorej sa udialo! Do neba volajúcich káuz, ktoré tu boli! Zoberte si udalosti posledného roka… Vyhnali nás do ulíc?" rozčúlil sa exmarkizák s tým, že na Slovensku každá vec trvá niekoľko dní a potom vyprchá.

"Ako vojna na Ukrajine. Boli sme neskutočne solidárni, ale zasa len dva týždne. Potom to postupne začalo vyprchávať. Vražda na Zámockej, to sa držalo pár dní. Nevieme sa poučiť. Dotlačiť spoločnosť k posunu, nejakej zmene myslenia, k nastaveniu pravidiel. To mi je ľúto. V iných krajinách sú väčší rebeli," uzavrel pre regiony.zoznam.sk a dodal, že iné národy sa vedia viac spojiť pre dobrú vec.