13. aug. 2023 o 19:00
lv, Koktejl

Žena prešla neskutočnú vzdialenosť, aby rodila na pláži: Obrovský zvrat v exotike!

placeholder
Žena chcela rodiť na pláži (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Mamička sa rozhodla priviesť svoje dieťa na svet v Karibiku.

Zaujímavosti
13. aug. 2023 o 19:00
Žena prešla neskutočnú vzdialenosť, aby rodila na pláži: Obrovský zvrat v exotike!

Mamička sa rozhodla priviesť svoje dieťa na svet v Karibiku.

Britka preletela takmer 6 500 km, aby porodila svoje dieťatko na pláži. Teraz však „uviazla“ aj so svojím štvormesačným potomkom neďaleko pobrežia Grenady, píše portál Mirror. Iuliia (38) a jej manžel Clive (51) opustili Spojené kráľovstvo, keď bola v 35. týždni tehotenstva a zamierili do Karibiku.

Po tom, čo si na Martiniku prenajali loď, smerovali na Svätú Luciu, aby si Iuliia mohla splniť svoj sen o čo „najprirodzenejšom“ pôrode na tamojšej pláži.

Iuliia porodila dcérku Louisu 23. apríla o 12:40 hod. O niekoľko dní sa rodičia vybrali na vyšetrenie do nemocnice, aby zaregistrovali narodenie svojej dcéry.

Manželia však tvrdia, že im bolo povedané, že tak nemôžu urobiť, pretože to nebolo do 24 hodín od jej narodenia. Odvtedy vedú boj s byrokraciou, aby maličkú dostali domov. Aby toho nebolo málo, 8-ročnú dcéru Elizabeth nechali v Spojenom kráľovstve, pretože jej nemohli obnoviť pas.

Novopečení rodičia sa obrátili na imigračný úrad, kde im povedali, že musia preukázať, že dieťa je ich. Rodina oslovila aj pasový úrad v nádeji, že sa im podarí získať núdzový pas pre ich dieťa. Tvrdia však, že im ho neposkytli, pretože nemali dôkaz o mieste narodenia dieťaťa.

„Išli sme na matriku a vyplnili sme formuláre na vydanie rodného listu. Čakali sme niekoľko týždňov. Potom povedali, že nemôžu nič urobiť, pretože dieťa sa nenarodilo v nemocnici a nikto nebol svedkom pôrodu,“ uviedol bezradný Clive. „Obišli sme rôzne agentúry a nikto nám nepomohol. Dochádzajú nám peniaze. Čoskoro nám dôjde jedlo. Sme väzňami v krajine, ktorú nesmieme opustiť,“ dodal.

Iuliia zažíva stres a bezsenné noci, pretože sa nemôže vrátiť domov k svojej dcére, o ktorú sa stará jej 24-ročná teta Kristina. „V noci nemôžem spať. Je to traumatizujúce. Nemôžem prestať plakať, prosíme o pomoc,“ dodala učiteľka jogy Iuliia.