22. mar. 2024 o 07:29
TASR, Koktejl

Juraj Slafkovský strelil jediný gól Montrealu: Bodoval v šiestom zápase za sebou

placeholder
Slovenský útočník Juraj Slafkovský (Montreal Canadiens) pred bránkou Vancouveru Canucks.
Zdroj: TASR/AP

Po 69 súbojoch sezóny má na konte 38 bodov.

Šport
22. mar. 2024 o 07:29
Juraj Slafkovský strelil jediný gól Montrealu: Bodoval v šiestom zápase za sebou

Po 69 súbojoch sezóny má na konte 38 bodov.

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský strelil v noci na piatok svoj 15. gól v prebiehajúcej sezóne NHL, jeho Montreal však prehral na ľade Vancouveru 1:4. Devätnásťročný útočník bodoval v šiestom zápase za sebou. Z víťazstiev sa tešili obrancovia Šimon Nemec z New Jersey a Erik Černák v drese Tampy Bay, Seattle s Tomášom Tatarom prehral na ľade obhajcu titulu Vegas 1:3.

Slafkovský v závere druhej tretiny tečoval pred bránkou strelu Colea Caufielda a prekonal Caseyho DeSmitha. Znížil na priebežných 1:3 a vykresal tak iskierku nádeje na zvrat. V tretej časti však Canucks poistili svoj triumf presným zásahom Nilsa Amana. Slovenský krídelník odohral 18:58 min., jeho jediná strela na bránku bola gólová.

Natiahol tak svoju bodovú šnúru, v uplynulých šiestich stretnutiach nazbieral dva góly a päť asistencií. Po 69 súbojoch sezóny má na konte 38 bodov (15+23). Canadiens prehrali štvrtý zápas v rade, z uplynulých siedmich duelov vyhrali len jeden. Nikita Zadorov sa na triumfe Vancouveru podieľal dvomi gólmi, Iľja Michejev zaznamenal dve asistencie, brankár DeSmith prispel k víťazstvu 16 úspešnými zákrokmi.

V ďalšom zápase New Jersey zdolalo Winnipeg 4:1, Šimon Nemec bol najviac vyťažovaný korčuliar svojho tímu s minutážou 22:10. Pripísal si plusový bod, strelu na bránku, jeden blok a menší trest za nedovolené bránenie. Devils pokazili Tylerovi Toffolimu návrat do Newarku a jeho jubilejný 800. zápas v profiligovej kariére. Jack Hughes sa pod triumf podpísal dvomi gólmi, Luke Hughes nazbieral tri asistencie, gól a dve asistencie zaznamenali zhodne Nico Hischier a Timo Meier.

Tampa s Erikom Černákom uspela na ľade San Jose 4:1, slovenský obranca si počas 18:47 minút pripísal plusový bod a jeden hit. Nikita Kučerov prispel k výhre štyrmi asistenciami, Brayden Point mal dva góly a asistenciu. Seattle s Tomášom Tatarom podľahol domácemu Vegas 1:3. Slovenský krídelník nastúpil vo štvrtom útoku hostí, počas 9:51 min. na ľade vyslal jednu strelu na bránku.