24. mar. 2024 o 18:24
TASR, Koktejl

V Bruseli sa v noci strieľalo: Incident si vyžiadal jednu obeť, sú za tým drogy?

placeholder
Nočné násilie v Bruseli má jednu obeť, jedna osoba je vážne zranená. (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Vo februári sa v Bruseli odohralo už približne šesť prestreliek.

Zahraničné krimi
24. mar. 2024 o 18:24
V Bruseli sa v noci strieľalo: Incident si vyžiadal jednu obeť, sú za tým drogy?

Vo februári sa v Bruseli odohralo už približne šesť prestreliek.

Jednu osobu počas uplynulej noci v Bruseli zastrelili a ďalšia utrpela vážne zranenia, oznámila v nedeľu belgická polícia, ktorá v uplynulom období zápasí s nárastom násilia spojeného s drogovou trestnou činnosťou. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Streľbu bolo počuť vo štvrti Laeken na severe belgickej metropoly. Polícia na mieste našla jednu mŕtvu osobu, uviedol policajný hovorca. Výstrely sa ozvali aj o niekoľko hodín neskôr v centre mesta, z miesta streľby odviezli v kritickom stave do nemocnice jednu osobu, oznámila prokuratúra. Vo februári sa v Bruseli odohralo približne šesť prestreliek, o ktorých sa predpokladá, že sú spojené s drogovou trestnou činnosťou, zahynula pri nich jedna osoba.

Belgický prístav Antverpy je hlavnou vstupnou bránou, ktorou sa do Európy dostáva kokaín. V prístave proti sebe pravidelne bojujú gangy pašerákov drog, násilnosti sa však hlavnému mestu zatiaľ vyhýbali aj napriek tomu, že v meste výrazne stúpla spotreba kreku. Belgické úrady pod stúpajúcim tlakom verejnosti 27. februára predstavili stratégiu boja proti násiliu. Sophie Lavauxová, riaditeľka organizácie Safe.brussels na koordináciu preventívnych a bezpečnostných politík, označila násilie zvierajúce mesto za neprijateľné.