08. sep. 2023 o 06:00
krsk, Koktejl

O Patejdlovu († 68) rodinu bude postarané na dlhé roky: Miliónové dedičstvo!

placeholder
Spevák a skladateľ Vašo Patejdl.
Zdroj: TASR - Pavol Zachar

Po zosnulom hudobníkovi zostalo veľké dedičstvo.

Domáce promi
08. sep. 2023 o 06:00
O Patejdlovu († 68) rodinu bude postarané na dlhé roky: Miliónové dedičstvo!

Po zosnulom hudobníkovi zostalo veľké dedičstvo.

Spevák a textár Vašo Patejdl sa o svoju milovanú rodinu postará aj z neba! Po desaťročiach na hudobnej scéne neostali po Patejdlovi len hity, ale aj veľké dedičstvo. Spevák zomrel 14 dní po odhalení rakoviny pankreasu. Ako informuje Nový Čas, okrem tantiém za desiatky tisíc eur ostala po spevákovi aj luxusná vila v Prahe.

"Za dlhé roky, počas ktorých Vašo vytvoril mnoho hitov, mu chodia peniaze z tantiém. Ide o desiatky tisíc eur ročne," uviedol pre denník zdroj z okolia speváka. Suma sa vypláca raz ročne a majetkové práva autora k dielu trvajú aj 70 rokov po jeho smrti.

Po rozvode s prvou manželkou Alenou (67) Patejdl dobre vychádzal so synmi Václavom a Robom. Na dovolenky, najmä tie zimné, mala jazdiť rodina spolu.

Po presťahovaní sa do Prahy si dal Patejdl postaviť vilu, ktorá ho mala stáť podľa denníka Plus 7 dní 403-tisíc eur. Ide o veľký dom s rozsiahlym pozemkom s bazénom a vysokým plotom. Starostlivo investované peniaze sú na nej vidieť hneď na prvý pohľad.

Býval tam s druhou manželkou Milušou (52) a ich spoločným synom Benjamínom (15). "V roku 2015 som sa druhý raz oženil a s manželkou sme riešili, kde sa usadíme. Nakoniec sme sa rozhodli pre Prahu. Hlavnú úlohu zohrávalo to, že som tu v poslednej dobe mal a stále mám viac pracovných príležitostí ako v Bratislave," uviedol pred rokmi pre CNN Prima NEWS.