29. feb. 2024 o 15:20
jž, Koktejl

Čierny rok pre predstaviteľa vraha Hojera: Smrť Heribana († 43) ho zasiahla a potom...

placeholder
Petra Uhlíka veľmi zasiahla smrť Dana Heribana.
Zdroj: Reprofoto/Metóda Markovič: Hojer, VOYO

Bola to jeho prvá skúsenosť so smrťou mladého človeka.

Zahraničné promi
29. feb. 2024 o 15:20
Čierny rok pre predstaviteľa vraha Hojera: Smrť Heribana († 43) ho zasiahla a potom...

Bola to jeho prvá skúsenosť so smrťou mladého človeka.

Príbehy vrahov fascinujú nespočetné množstvo ľudí. A najmä, ak ide o skutočné udalosti. Slovenský a český filmári spojili svoje sily a natočili šesťdielnu sériu Metoda Markovič: Hojer, ktorá opisuje príbeh vyšetrovania elitných policajtov v Československu v 80. rokoch a divákov zoznamuje s témou psychologického profilovania sériových vrahov. Pre redakciu aha prehovoril herec Petr Uhlík o ťažkých spomienkach na natáčaní.

V seriáli si zahral aj slovenský herec Daniel Heriban († 43), ktorý však ešte počas natáčania zomrel. K nešťastiu prišlo 24. mája 2023 doma. Postihli ho náhle zdravotné komplikácie, pre ktoré k nemu bola privolaná záchranka. Podľa prvotných správ sa mal sťažovať na bolesti chrbta. Deň predtým mal byť dokonca s bolesťami v nemocnici. Privolaní záchranári mu už nedokázali pomôcť. U herca došlo k zástave srdca.

Jeho rola bola úzko spätá s hlavnou postavou Ladislava Hojera, ktorého stvárnil český herec Petr Uhlík (25). Rok 2023 bol preňho čiernym. Zo všetkých, ktorí sa podieľali na seriály, asi najťažšie niesol smrť svojho kolegu. "Nedokážem o tom hovoriť, spracovávam to celú dobu ešte doteraz. Človek ide ďalej, pretože musí riešiť svoje problémy, a tak má možnosť od toho utekať, ale strašne ma to zasiahlo. Bol to pre mňa prvý kontakt so smrťou mladého človeka," povedal so slzami v očiach herec. Navyše mu v tom roku zomrela aj milovaná stará mama. "Rok 2023 pre mňa bol rok smrti," dodal.