24. apr. 2024 o 05:00
jž, Koktejl

Komička Evelyn to tajila od Vianoc: Mrazivé slová o smrti! Z toho sa tlačia slzy do očí

placeholder
Evelyn prežíva ťažké obdobie.
Zdroj: Instagram/evelynjefresh

Nedokázala to prijať.

Domáce promi
24. apr. 2024 o 05:00
Komička Evelyn to tajila od Vianoc: Mrazivé slová o smrti! Z toho sa tlačia slzy do očí

Nedokázala to prijať.

Známa komička Eva Kramerová (33) alebo Evelyn, ako ju všetci poznáme, sa otvorila svojim sledovateľom na sociálnej sieti. "Dlho sa mi nedalo napísať o tejto strate tak snáď to pomôže niekomu, kto to teraz prežíva. Ako mne pomohli skúsenosti iných," napísala blondínka k fotke so starými rodičmi, ktorú nájdete v galérii.

O ťažkých chvíľach dlho mlčala. "O tom, čo ma naučila strata. Toto je moja posledná fotka s Babkou. Babka nám na Vianoce odišla. 20 rokov som neprišla o nikoho blízkeho a je ťažké to spracovať, nehovorila som o tom, akosi sa mi nedalo," napísala na úvod.

"Trúchlenie je zvláštny stav. Striedali sa mi nálady častejšie ako zvyčajne. Videla som, ako sa môj mozog snažil vytesniť stratu, aby som bola schopná fungovať a zvládnuť pohreb, vidieť zarmútenú rodinu a nemôcť im v tom pomôcť. V takejto situácií “padá” na vás fakt, že niečo je naozaj definitívne a ja nemám rada definitíva, hlavne čo sa týka strát. Úzkosť z konečnosti, asi to je vhodný vyber slov. Moment, keď si uvedomíš. Nechytím ju za ruku, už mi nikdy nezavolá, už ma nikdy za nič “nesfúkne", že jej nebudem môcť povedať, ako ju ľúbim, to všetko vám dochádza postupne a trvá to dlho. Strieda sa plač a smiech kvôli milým spomienkam, ktoré ste v živote zažili," otvorila sa svojim sledovateľom.

Svoju pozornosť teraz upriamuje na dedka. "Pre dedka to muselo byt ešte ťažšie, boli spolu 60 rokov. Zvládol to krásne. Od kedy babka nie je, trávim s ním takmer každú voľnú chvíľu, jazdím hore dole na Oravu. On mi varí polievky a ja jemu zas moje “experimenty”, ktoré vždy skúsi len preto, že ma má rád. Ja viem, že každý vie, že smrť bolí, tak racionálne ale prežiť to bola iná káva. Asi je to dobré, lebo sa tak učíme súcitu (takému naozajstnému)," opísala súkromné chvíle s rodinou.

Strata milovanej osoby ju poznačila. "Pár vecí, čo vo mne tak zostali: 1. So smútkom sa dá žiť, mení svoje podoby a je postupne láskavejší. 2. Bez blízkosti, ktorú si tvoríme rozprávaním o svojich emóciách, zdieľaním alebo len mlčiacim držaním sa za ruku by to bolo neznesiteľné. 3. Jej smrť mi veľakrát pripomína aj to, aký mala život a aká som rada, že som ho s ňou mohla tak veľa rokov žiť. 4. Že život je naozaj jedna záhada a môže sa zvrtnúť z minúty na minútu," zhrnula svoje emócie.

Svetu posiela silný odkaz. "A tak žime najlepšie ako vieme, buďme k sebe dobrí, buďme pri ľuďoch, ktorí nás ľúbia a napĺňajú lebo hodnotné väzby, láska a blízkosť je to najviac. Všetko ostatné je na konci dňa úplne jedno. Tak ti babi ďakujem za túto pripomienku, za to všetko, čo si ma naučila a čo som od teba podedila," dodala na záver Evelyn.