01. okt. 2022 o 09:00
mob, Koktejl

Marta Kubišová prekonala operáciu, ktorá jej zachránila život: Išlo o minúty!

placeholder
Český speváčka a herečka Marta Kubišová.
Zdroj: Profimedia

Nevyhnutný zákrok, ktorý jej zachránil život.

Zahraničné promi
01. okt. 2022 o 09:00
Marta Kubišová prekonala operáciu, ktorá jej zachránila život: Išlo o minúty!

Nevyhnutný zákrok, ktorý jej zachránil život.

Ikonická česká speváčka Marta Kubišová (79) prežíva ťažké týždne. Nedávno skončila v nemocnici, kde musela podstúpiť okamžitú operáciu, ktorá jej zachránila život. Akonáhle pocítila bolesti v bruchu, ihneď vedela, že je zle. Rovnako ako pred 22 rokmi sa u nej objavil nebezpečný stav - akútna perforácia čriev (prederavenie čreva je urgentný stav, kedy dochádza k natrhnutiu steny čreva a hrozí vyliatie jeho obsahu do brušnej dutiny).

Išlo o minúty a tak sa speváčka, ktorá 1. novembra oslávil okrúhle 80. narodeniny, musela zveriť do rúk lekárov. Teraz sa po zákroku zotavuje v domácom prostredí a už sa teší, kedy sa znova poriadne naje.

„Najväčšiu radosť mám z toho, že môžem chodiť na prechádzky so svojim psíkom. Chodiť jednoducho musím, to je nutnosť a základ. Musím tú statiku znova uviesť do chodu. Mám ešte kocúra, takže doma mám veselo,“ prezradila pre web zeny.iprima.cz.

Kubišová sa snaží byť príkladnou pacientkou, v čom jej pomáha aj dcéra Katarína. Po návrate z nemocnice drží prísnu diétu, odpočíva a šetrí sa. Blížiace sa významné životné jubileum nijako zvlášť neprežíva a spievať už nebude, nechá to na mladších kolegov.

„Narodeniny oslávim so svojimi najbližšími. O dva dni neskôr sa uskutoční koncert v Lucerne, kde budú moje skladby spievať kolegovia. Ja budem iba sedieť a pozerať, spievať nebudem. Obe kapely som rozpustila takmer pred piatimi rokmi. Po ťažkej operácii, ktorú som prekonala sa predsa nemôžem vytrepať a skúšať nejaké spievanie,“ zakončila Kubišová.