17. apr. 2024 o 13:00
jž, Koktejl

Kristína Tormová šokuje: Poraďte mi, prosím, kam na botox! Prekvapivý dôvod

placeholder
Herečka Kristína Tormová zvažuje botox.
Zdroj: instagram/kristina.tormova

Sledovateľov prosí o radu.

Domáce promi
17. apr. 2024 o 13:00
Kristína Tormová šokuje: Poraďte mi, prosím, kam na botox! Prekvapivý dôvod

Sledovateľov prosí o radu.

Kristína Tormová (41) patrí medzi všestranných umelcov na slovenskej scéne. Je dramaturgičkou, herečkou, moderátorkou, podnikateľkou a spisovateľkou. Na sociálnych sieťach sa často vyjadruje k aktuálnemu dianiu na Slovensku, kvôli čomu sa potýka s rôznymi nenávistnými komentármi. Práve preto má ale o to silnejšiu základňu sledovateľov, ktorí ju podporujú.

Na sociálnej sieti žiadala od svojich verných sledovateľov radu. "Idem šokovať ale poraďte mi, prosím, kam na botox. (do sánky zo zdravotných dôvodov, nebudz hysterická)," napísala herečka na sociálnu sieť. Bližšie však nešpecifikovala, o aké zdravotné problémy ide.

Keď sa povie slovo botox, všetci si hneď predstavia odstránenie vrások. Avšak, botox sa tiež používa na liečbu zdravotných stavov, ako sú chronické migrény, kŕče očných viečok a dokonca aj pri nadmernom potení.

Botox aplikovaný do oblasti čeľuste sa môže používať pri takzvanej Temporomandibulárnej poruche (TMD), píše portál lekar.sk. TMD môže spôsobiť citlivosť kĺbov, bolesti tváre a ťažkosti s pohybom kĺbov. Ak domáca liečba, ako prikladanie ľadu alebo jedenie mäkších potravín nepomáha, prichádza na rad lekár, ktorý môže predpísať lieky proti bolesti, na uvoľnenie svalstva, no môže odporučiť aj botox na zníženie napätia vo svaloch a nervoch čeľuste.