28. júl. 2022 o 19:00
mob, Koktejl

E-cigareta takmer urobila mužovi dieru do hlavy: Pozor! Pohľad len pre silné žalúdky

placeholder
E-cigareta vybuchla mužovi priamo v ústach (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Výbuch bol taký silný, že mu z úst vyleteli tri zuby a ďalšie boli neuveriteľne poškodené.

Zahraničné správy
28. júl. 2022 o 19:00
E-cigareta takmer urobila mužovi dieru do hlavy: Pozor! Pohľad len pre silné žalúdky

Výbuch bol taký silný, že mu z úst vyleteli tri zuby a ďalšie boli neuveriteľne poškodené.

Tridsaťdeväťročný Brit Paul je fajčiarom už 10 rokov a po odchode z práce si ako každý iný deň doprial e-cigaretu. Posledná mu však spôsobila rozsiahle poranenia ústnej dutiny. Pre tento nezdravý zlozvyk ho teraz čaká dlhé a bolestivé zotavovanie sa a ​​stomatologické ošetrenie v hodnote tisícok libier.

„Stalo sa to v piatok, keď som po dlhom týždni v práci kráčal k autu. Išiel som si potiahnuť a nič. Prišlo mi to divné, tak som to skúsil znova a vybuchlo to. Všade bolo toľko krvi a ústa som mal roztrhané, že som v tej chvíli nevedel, či nemám dieru v hlave. Muselo to byť ako z hororového filmu, keď som zaklopal na okno jedného z pracovníkov kancelárie, ktorý sedel pri stole,“ cituje Paula nemecký Bild.

Po incidente s vapingom bol prevezený do nemocnice Friarage v britskom Northallertone. Jeho jazyk bol tak vážne poškodený a opuchnutý, že sa dusil, a preto ho rýchlo previezli na resuscitačnú jednotku v nemocnici Jamesa Cooka v meste Middlesbrough. Problémy s prehĺtaním ho trápia dodnes.

„Nie som ten typ človeka, ktorý sa ľutuje, ale keď som si uvedomil, aký veľký je tento priemysel, nemôžem mlčať. Musím varovať ostatných. Ak si myslíte, tak ako posledných 10 rokov ja, že vám sa to stať nemôže a neverili ste podobným príbehom z internetu, tak sa mýlite.“

Brit si je istý, že za výbuch môže batéria. Kúpil ju online cez Amazon od čínskeho výrobcu, píše thenorthernecho.co.uk. Paul chce teraz nájsť právnika a získať odškodnenie za zranenia, ktoré utrpel.