23. júl. 2022 o 09:00
krsk, Koktejl

Češka zabila manžela, šokujúce vysvetlenie súdu: Nohy som mu odrezať musela!

placeholder
Podľa ženy bol konflikt vyvrcholením ich sporov (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Prípad vraždy u našich susedov vojde podľa expertov do histórie českej kriminalistiky.

Zahraničie
23. júl. 2022 o 09:00
Češka zabila manžela, šokujúce vysvetlenie súdu: Nohy som mu odrezať musela!

Prípad vraždy u našich susedov vojde podľa expertov do histórie českej kriminalistiky.

Dvanásť rokov za mrežami. To čaká českú seniorku (76) po tom, čo mala 5. augusta 2021 zavraždiť svojho manžela a jeho telo následne rozrezať a spáliť na záhrade pri chate ležiacej v regióne Českolipsko, informuje CNN Prima NEWS. Verdikt ešte nie je právoplatný.

Desivý opis vraždy

Žena v pondelok pred súdom napokon priznala svoju vinu. Manžela usmrtila v okamihu, keď jej bol otočený chrbtom. Po tom, čo ho poriskom sekery dvakrát udrela do hlavy, muž padol a podľahol zraneniam na mieste.

V noci mala potom podľa obžaloby oddeliť končatiny od trupu a v záhrade vykopať jamu, do ktorej mala na fúriku previezť rozrezané ostatky manžela a telo do nej zhodiť. Ostatky potom poliala benzínom a zapálila, píše český portál.

Následne mala zvyšky kostí rozdrviť lopatou a hodiť ich do blízkeho potoka. „Nerozrezala som telo na kusy, tak to nebolo. Musela som len odrezať nohy, pretože sa mi nevošiel do fúrika,“ uviedla žena pred súdom.

Pre CNN Prima NEWS pred pojednávaním uviedla, že konflikt bol vyvrcholením dlhodobého psychického týrania, ktorému bola vystavená. Minimálne raz ju mal aj fyzicky napadnúť.

Sestra zavraždeného muža ho však pred súdom vykreslila ako mierumilovného človeka. „Bol skôr taký filozof, ani muche by neublížil. Vôbec nie je pravda, čo o ňom hovorí obžalovaná. Nikdy som si nevšimla, že by mali nejaké partnerské nezhody,“ uviedla s tým, že brata nemôže ani poriadne pochovať.

„Veď ja nemám ani popol, ktorý by som niekam uložila, to mám ísť do potoka a niečo tam hľadať? Vraj našli len dva zuby a ja nemám ani tie zuby,“ uviedla pre český portál žena.

Hoci seniorke hrozil 18-ročný trest odňatia slobody, súd jej nakoniec vymeral 12 rokov. Sudkyňa zohľadnila vysoký vek obžalovanej a jej zlý zdravotný stav.