Hrozno ich odrody nazývajú po anglicky Boombites a navonok vyzerá ako obyčajné modré stolové hrozno. Keď ho však človek rozkusne, vnútro je tmavočervené, podobne ako napríklad pri čerešni. Boombites boli totiž vyšľachtené tak, aby obsahovali maximum antioxidantov. Bežné odrody modrého hrozna ich majú totiž len v šupke, nie v dužine bobule.
Vysoký obsah antokyanov – rastlinných farbív – robí z tohto ovocia superpotravinu, pretože antokyany patria medzi veľmi silné antioxidanty, ktoré chránia telo pred voľnými radikálmi, a teda pred starnutím a rakovinou. U odrody Boombites navyše vysoký obsah antioxidantov znižuje vstrebávanie jednoduchých cukrov do krvi.
„Nové modré hrozno Boombites je sladké, ale kombinácia fenolov, ktoré obsahuje, mení spôsob, akým sa tieto cukry transportujú a vstrebávajú v čreve. To má zásadný vplyv na kontrolu hmotnosti, reakciu na inzulín a diétné odporúčania týkajúce sa konzumácie ovocia. Vieme, že mnoho spotrebiteľov obmedzuje príjem ovocia bohatého na antioxidanty práve kvôli obavám z obsahu cukru,“ uviedla lekárka a členka poradného výboru Red Berry Grape doktorka Nisa Aslamová.
Vedci z Univerzity v Murcii zistili, že prírodné cukry obsiahnuté v Boombites sa vstrebávajú pomalšie než zvyčajne, čo môže mať priaznivý vplyv na hladinu krvného cukru. Boombites obsahujú trojnásobok resveratrolu oproti čučoriedkam. Resveratrol sa pritom považuje za jeden z najsilnejších antioxidantov a používa sa ako prevencia rakoviny aj ako prevencia starnutia. Navyše je bezsemenné.