29. sep. 2022 o 19:00
vv, Koktejl

Tajný plán princa Andrewa: Sprisahanie s Dianou a ešte viac! TOTO spravili Charlesovi?

placeholder
Fotografia zo svadby princeznej Diany a terajšieho kráľa Karola III. Princ Andrew stojí vľavo od nevesty.
Zdroj: Profimedia

Svetlo sveta uzreli ďalšie pikošky z kráľovskej rodiny.

Zaujímavosti
29. sep. 2022 o 19:00
Tajný plán princa Andrewa: Sprisahanie s Dianou a ešte viac! TOTO spravili Charlesovi?

Svetlo sveta uzreli ďalšie pikošky z kráľovskej rodiny.

V novej biografii o kráľovnej manželke Camille kráľovská expertka Angela Levin odhaľuje temné zákulisia krutého plánu princa Andrewa. Ten údajne veľmi tvrdo bojoval za to, aby zabránil Charlesovi stať sa kráľom. Nová búrlivá kniha prezrádza, že vojvoda z Yorku sa sprisahal s princeznou Dianou a bývalou manželkou Sarah Fergusonovou, aby svojho brata odstrčil nabok.

Podľa premysleného plánu by na trón nastúpil William s Andrewom ako regentom za predpokladu, že by kráľovná zomrela skôr, ako by vtedy dospievajúci princ dovŕšil 18 rokov, píše portál METRO. Odborníčka Angela cituje v textoch nemenovaný zdroj z Buckinghamského paláca, ktorý tvrdí, že zneuctený vojvoda, ktorý bol do narodenia svojho synovca v dedičskej línii druhý v poradí, veľmi túžil vládnuť krajine.

„Keď bola Diana nažive, vďaka priateľstvu s Andrewovou manželkou Sarah sa s ním sprisahala, aby sa pokúsili princa Charlesa odstrčiť nabok. Andrew by sa tak mohol stať regentom princa Williama, ktorý bol vtedy ešte len tínedžer,“ povedal anonymný zdroj. „Andrej tvrdo loboval s nádejou, že keď jeho matka zomrie, kráľovskú korunu bude nosiť William,“ pokračuje.

„Pre kráľovnú Alžbetu to celé bolo mimoriadne nepríjemné a samozrejme, že s plánom nesúhlasila. Dostalo sa ku mne, že toto bol jeden z veľmi ojedinelých prípadov, kedy Andrew nedostal to, po čom túžil. Nie je sa čo diviť, že bol veľmi nahnevaný,“ dodal.

Expertka Angela ďalej píše, že Andrew v tom období nechcel mať Camillu nablízku a dokonca sa snažil presvedčiť kráľovnú, aby Charlesovi zabránila oženiť sa s ňou. Jeho nenávistný postoj k nej mal prameniť z jej nedostatočne aristokratického pôvodu a tiež zo skutočnosti, že sa jej nedá veriť.

Andrew sa stiahol do úzadia po rozruchu z jeho priateľstva s pedofilným miliardárom Jeffreym Epsteinom a škandále sexuálneho útoku na ženu, za ktorý musel zaplatiť milióny eur. V januári pred jeho právnym urovnaním ho kráľovná pozbavila všetkých čestných vojenských úloh, vrátane plukovníka grenadierskych stráží. Na jej pohrebe sa objavil v civilnom oblečení a na sviatočnej vigílii mu výnimočne umožnili obliecť si vojenskú uniformu, aby svojej zosnulej matke vyjadril úctu.