Máte zaujímavý tip? Pošlite nám ho na tip@koktejl.sk
Čitateľ Peťo sa vybral aj s rodinkou až tesne ku hraniciam Rakúska s Talianskom. V horskom sedle Nassfeld v Karnských Alpách neodskúšali len kvalitu svahu a ubytovania, ale aj miestnej kuchyne. Neskorý obed pre troch ľudí v reštaurácii 4-hviezdičkového hotela ich stál 80,50 eur.
Za spomínanú cenu mali na druhý sviatok vianočný tri veľké jedlá, polievky a nápoje. Rodinka si objednala Radler (0,5l), nealko nápoj Skiwasser (0,5l), čaj, tri polievky, šalát s vyprážaným kuracím mäsom, rezeň s hranolkami a jediný milovník sladkého medzi stravníkmi rovno parenú buchtu s vanilkovou omáčkou a brusnicami.
Situácia v alpských strediskách
Lyžiarske podmienky v Alpách sú dobré. V nižších polohách poklesla snehová vrstva o päť až desať centimetrov. V prevádzke je nad 80 percent zimných lokalít. Počet upravených svahov sa zvýšil, dostupnosť sa pohybuje od 50 do 80 percent.
Göstling - Hochkar: 10–40 cm, dobré
Hinterstoder: 10–50 cm, dobré
Hochficht: 20–40 cm, dobré
Hintertux: 30–100 cm, veľmi dobré
Ischgl: 10–50 cm, veľmi dobré
Kitzbuehel a Kirchberg: 50 cm, dobré
Obertauern: 50-100 cm, veľmi dobré
Semmering: 20-45 cm, veľmi dobré
Schladming Dachstein: 0-80 cm, dobré
Stuhleck: 0-60 cm, dobré
Serfaus – Fiss – Ladis: 5-75 cm, veľmi dobré
Sölden: 10–165 cm, dobré
St. Anton am Arlberg: 30-130 cm, dobré
Stubai: 20–85 cm, dobré
St. Anton am Arlberg: 20-105 cm, dobré
Zell am See – Kaprun: 60–70 cm, dobré
Zillertal Arena: 15-50 cm, dobré