18. aug. 2023 o 11:00
TASR, mob, Koktejl

Adela zaspomínala na drsnú modelingovú kariéru: Takto život tráviť nebudem!

placeholder
Slovenská moderátorka Adela Vinczeová.
Zdroj: Profimedia

Veľmi rýchlo zhodnotila svoje modelingové kvality.

Celebrity
18. aug. 2023 o 11:00
Adela zaspomínala na drsnú modelingovú kariéru: Takto život tráviť nebudem!

Veľmi rýchlo zhodnotila svoje modelingové kvality.

Písal sa rok 1997 a mladučká Andrea Verešová (43) a Adela Vinczeová (42) túžili vyhrať súťaž Elite Model Look. Bola to pre ne vstupenka do sveta módy a modeliek. Obe krásky sa dostali medzi 14 finalistiek vo veku od 14 do 19 rokov. Výhru im napokon vyfúkla 15-ročná brunetka Viera Schottertová s mierami 85-62-88 (cm) pri výške 175 centimetrov.

V podcaste #BreakTheRules s Nikou Vujisić Adela prezradila, ako sa do modelingového sveta dostala. „Na strednej, keď som mala asi 15-16 rokov, sme pozerali na dejepise film Stalingrad a akurát tam niekomu zaživa pílili nohou. Hovorila som si: ‚Pane Bože, nejako ma z tohto dostaň.‘ Zrazu sa tam objavila pani Daria, ktorá robí skautku, a ukázala na dve-tri baby vrátane mňa,“ vysvetlila Adela, ktorá potom musela absolvovať modelingové tréningy.

Táto skúsenosť potešila nielen ju, ale aj jej mamu, pretože v tom čase vyzerala podľa vlastných slov ako Kurt Cobain, chodila vo flanelových košeliach a nosila kanady. „Naučila som sa chodiť v podpätkoch a trošku sa o seba starať,“ doplnila.

Po asi dvoch rokoch ju prihlásili na kasting do súťaže Elite Model Look a aj keď finálový večer nevyšiel podľa jej predstáv, vo svete šoubiznisu sa nestratila. Na rozdiel od Verešovej sa napokon vybrala inou cestou a stala sa z nej ostrieľaná moderátorka.

„Celkom rýchlo som zhodnotila svoje modelingové kvality, hoci som bola zaujímavý typ, tak nemám ani výšku, ani iné parametre, z ktorých by zo mňa v Paríži odpadávali. Potom som bola asi na dvoch kastingoch, kde prečakáš celý deň, aby ťa potom zrušili. Tak si hovorím: ‚Choďte do kelu! Ja takto život tráviť nebudem,‘“ zakončila rozprávanie o tejto etape života Adela Vinczeová.