20. jún. 2023 o 05:00
žani, TASR, Koktejl

Pociskovú čakal po návrate z prechádzky šok: Nečakaná reakcia jej tela!

placeholder
Nela Pocisková.
Zdroj: instagram/pociskova.nela

Takýto následok nečakala.

Domáce promi
20. jún. 2023 o 05:00
Pociskovú čakal po návrate z prechádzky šok: Nečakaná reakcia jej tela!

Takýto následok nečakala.

Dvojnásobnú maminu Nelu Pociskovú udržujú v pohybe syn Hektor (7), dcérka Lianka (5) aj jej tretie dieťa, ako označuje fenku Lunu. Weimarský stavač je vysnený pes populárnej herečky a speváčky. Chlpatý prírastok núti rodinku k prechádzkam a tráveniu času v prírode.

Z poslednej prechádzky sa však Nela vrátila s nepríjemnou reakciou. S Lunou sa vybrali do nepokoseného poľa, čo speváčka následne oľutovala. "Toto mám z dneška po prechádzke so psom v nepokosenom poli, to je ok?" pýtala sa svojich sledovateľov na sociálnej sieti. Speváčka mala stehno posiate červenými fľakmi.

Kontaktná alergia

Alergie sú aktuálne najčastejším chronickým ochorením v Európe. V Európe aj na Slovensku každoročne pribúda počet ľudí, ktorí nimi trpia a podľa odhadov nimi bude do roku 2025 trpieť polovica európskej populácie.

Alergia je neprimeraná nadmerná reakcia imunitného systému organizmu na nejakú látku z okolitého prostredia, ktorú zdravý jedinec toleruje. "Alergik tieto látky vníma ako 'falošné' ohrozenie a jeho imunita na ne nadmerne reaguje. Látky, ktoré reakciu spôsobujú, nazývame alergény a keď sa náš organizmus s alergénom stretne, nastáva reakcia ako kýchanie, svrbenie, začervenanie očí a iné. Takáto reakcia sa nazýva alergia," vysvetlila Slovenská spoločnosť alergológie a klinickej imunológie. Kontaktná alergia vzniká reakciou kože po dotyku s dráždivou látkou.