17. mar. 2023 o 19:00
lv, Koktejl

Nicole pri pohľade na účet z reštaurácie vyleteli oči: Vážne z nej vytiahli peniaze za toto?!

placeholder
Ashley sa na TikToku podelila o svoju reakciu na nezvyčajný poplatok.
Zdroj: TikTok/ashnichole_xo

Žena zostala v šoku po tom, čo si na účte z reštaurácie všimla podivný poplatok.

Správy
17. mar. 2023 o 19:00
Nicole pri pohľade na účet z reštaurácie vyleteli oči: Vážne z nej vytiahli peniaze za toto?!

Žena zostala v šoku po tom, čo si na účte z reštaurácie všimla podivný poplatok.

Zvyk kontrolovania účteniek nie je na škodu. Môže sa vám totiž stať, že voda alebo občerstvenie, o ktorých ste si mysleli, že sú zadarmo, napokon zadarmo neboli. Skontrolovanie účtu bol ten správny krok i v prípademladej ženy, ktorá si všimla príplatok za nezvyčajnú vec, píše Unilad. Ashley Nicole sa na sociálnej sieti TikTok podelila o svoju reakciu na poplatok. Zahrnula tam aj to, čo sa stalo, keď na tento problém upozornila zamestnanca.

„Práve sa mi stala tá najpodivnejšia vec. V Los Angeles je zima a prší, tak sme sa s mojou najlepšou kamarátkou rozhodli ísť na večeru. Išli sme do jednej z mojich obľúbených reštaurácií. Talianska reštaurácia, tu v Los Angeles, bola som v nej už viackrát. Ako zvyčajne si vychutnávame naše jedlo, potom dostaneme účet, zaplatíme a keď akože podpisujeme sumu prepitného a tak, niečo si všimneme," povedala vo videu.

Nicole priložila fotografiu svojej účtenky, ktorá spočiatku nevyzerá nijako výnimočne. Sú na nej chutne znejúce zemiaky a ravioli. Avšak pod položkou newyorský steak je naúčtovaný 5-percentný poplatok za "zdravie zamestnancov", ktorý Nicole a jej kamošku vyšiel na takmer 5 dolárov (4,69€).

„Tu je účtenka, a ak si všimnete tu dole, je tam poplatok 4,75 dolára (4,48€) za zdravie zamestnancov. Vidíte? 5 percentný poplatok za zdravie zamestnancov? Čo je to zdravie zamestnancov? Čo to znamená? Nedalo nám to a tak som sa spýtala," pokračovala.

Ashley sa rozhodla opýtať zamestnankyne. „Hej, malá otázka, len ma to zaujíma. Videla som, že ste nám účtovali 5 dolárov (4,71€) za každého, nie celkovo za stôl, ale za nás obe, za zdravie zamestnancov, a tak som sa chcela spýtať, čo to je?" opisuje priebeh interakcie.

Čašníčka odpovedala na otázku a priblížila Nicole, že sa jedná o zdravotnú starostlivosť. TikTokerka ostala zmätená, a tak sa obrátila na svojich sledovateľov na internete s otázkou, či je to bežná vec. „Nikdy predtým som o tom nepočula, nikdy predtým. Je to normálne a žila som doteraz niekde v jaskyni? Je to normálna vec alebo je to divné, pretože som to nikdy predtým nezažila a zdá sa mi to divné, ale možno je to normálne aj inde. Dajte mi, prosím, vedieť," spýtala sa.

V reakcii na Nicolino video bolo uverejnených viac ako 15 000 komentárov s rôznymi reakciami. „Je mi ľúto, ale za toto platiť nebudem," napísal jeden z komentátorov. „Len daň a prepitné. Zdravotnú starostlivosť by mal hradiť zamestnanec. Tieto poplatky sa vymykajú spod kontroly," pridal sa ďalší.

„To je šialené. Platím toľko za svoju vlastnú zdravotnú starostlivosť a teraz musím i za zamestnancov reštaurácií?! V žiadnom prípade. To je zodpovednosť majiteľa,“ napísala ďalšia používateľka siete. „Ja sám nemám zdravotnú starostlivosť, nie aby som platil za niekoho iného!" dodal komentujúci.