Ak chcete tento rok vyskúšať niečo nové, alebo váš rodinný recept nie je to pravé orechové, môžete sa inšpirovať celebritami.
Jana Boušková pridáva jablká
Ako píše portál CNN Prima news, česká herečka získala recept od maminy svojho manžela Václava Vydru, ktorého poznáme najmä z filmov Kameňák. Na prípravu šalátu potrebujete zemiaky, majonézu, cibuľu, koreňovú zeleninu, dve olúpané jablká, soľ a korenie. Postup je jednoduchý. Všetky potraviny treba nakrájať, premiešať a nechať jeden deň odležať v chladničke.
Šalát podľa Saxany
Na recept od Petry Černockej si pripravte kilo zemiakov, 6 vajec, 2 zavárané uhorky, lyžicu horčice, 250 g majonézy, 2 červené cibule, zavárané hríby podľa chuti a jablkový ocot. Pevné ingrediencie nakrájajte, zmiešajte a dobre dochuťte. Šalát následne uložte do chladničky.
Zemiakový šalát s hrubozrnnou horčicou od Zdeňka Pohlreicha
Český šéfkuchár a gastronóm toho do svojho šalátu dáva viac, ako bolo spomenuté v predošlých receptoch. Potrebovať budete 3 lyžice masla, 4 cibule, 2 lyžice tymiánu, 4 lyžice cukru, 5 lyžíc hrubozrnnej horčice, 4 lyžice červeného vínneho octu, 2 lyžice estragónu, 200 g kyslej smotany, soľ, korenie, 600 g malých a v šupke varených zemiakov, 100 g kyslých uhoriek, 120 g poľníčka a 3 lyžice pažítky.
Nakrájanú cibuľku orestujte na panvici a spolu s tymiánom nechajte skaramelizovať. Na ďalšej panvici povarte ocot, horčicu a nechajte vychladnúť. Postupne pridajte smotanu, estragón, soľ a korenie. Uvarené a ošúpané zemiaky nakrájajte a dajte do misy. Pridajte k nim pokrájané uhorky, cibuľu a zmes so smotanou. Premiešajte a dajte vychladiť. Nakoniec primiešajte poľníček, ozdobte pažítkou a dajte na chladné miesto odležať.
Recept od Petra Jandu
Frontman skupiny Olympic pridáva do šalátu kilo zemiakov, 1 až 2 zavárané uhorky, 1 vajce, 1 až 2 cibule, 1 až 2 jablká, 1 lyžicu kapary, 3 až 4 plechovky hrášku, majonézu, šťavu z citróna, soľ a tiež 20 dkg šunkovej salámy. Kým sa vám varia zemiaky, nakrájajte všetky ostatné ingrediencie. Pridajte k nim ošúpané a nakrájané zemiaky, dôkladne premiešajte a nechajte v chlade uležať.
Tajný recept Vila Rozborila
O tajný recept, ktorý zdedil po babičke, sa podelil moderátor na Facebooku už pred rokmi. "Žiadny olej a surové vajcia, z takej majonézy vám bude zle ešte aj na Štefana. Žiadne kupované majonézky, majolénky, tatárky a podobné," napísal v úvode príspevku. Na recept od Rozborilových budete potrebovať zemiaky, 3 šľahačkové smotany, 6 varených vajec (bielok pokrájať k zelenine, žĺtok prepasírovať do smotany), 4 lyžičky horčice, malú lyžicu práškového cukru a soľ. Všetko treba nakrájať, zmiešať a dochutiť. "Garantujem, že na Božie narodenie budete mať za sebou druhý vandel šalátu a ani nebudete cítiť," hrdí sa Rozboril.