18. mar. 2024 o 09:09
Katarína Knochová, vmr, Koktejl

Exprezident Gašparovič berie situáciu na Slovensku veľmi ťažko: Neviem si predstaviť, prečo to došlo až do takého štádia!

Neskrýva obavy.

Slovensko
18. mar. 2024 o 09:09
Exprezident Gašparovič berie situáciu na Slovensku veľmi ťažko: Neviem si predstaviť, prečo to došlo až do takého štádia!

Neskrýva obavy.

Dvadsiatysiedmy ročník udeľovania prestížnych ocenení Krištáľové krídlo priniesol tridsať nominácií v desiatich kategóriách a jednu Mimoriadnu cenu. Celý galavečer sa niesol v pozitívnom duchu, jeho súčasťou bol pútavý program, ktorý diváci mohli sledovať aj prostredníctvom priameho televízneho prenosu.

O ten tohtoročný sa opäť postarali zvučné mená slovenského i českého šoubiznisu. Novú pieseň divákom odpremiérovala spevácka diva Marika Gombitová, ktorá si počas galavečera prevzala aj Mimoriadnu cenu za celoživotné dielo. Doposiaľ ju zaspievala iba fanúšikom na svojich ostatných koncertoch, na Krištáľovom krídle mala teda televíznu premiéru, prezradila Katarína Srkala, riaditeľka prestížneho podujatia.

O tohtoročnú hudobnú vsuvku sa postaral i Adam Pavlovčin, vystupujúci pod umeleckým menom ADONXS. Ten počas galavečera zaspieval hneď dvakrát. Okrem novej skladby, ktorú vydal v týchto dňoch a odkazuje ňou aj na svoj nový album, sa predviedol tiež v duete s talentovanou speváčkou Barborou Hazuchovou. Trojicu umelcov doplnila na pódiu momentálne najúspešnejšia česká kapela Mirai, ktorá čoskoro štartuje svoje slovenské turné. Nemohol chýbať ani balet SND s predstavením Carmina Burana, ktorým slávnostný večer otvorili.

Na pódiu sa počas stotridsať minút trvajúcej šou, vysielanej naživo a pod taktovkou režiséra Romana Petrenka, postupne predstavili až štyria moderátori. Herečka Karin Haydu, moderátorka Marianna Ďurianová, aktuálna športovkyňa roka Danka Barteková, ktorá je taktiež členkou Nadácie Krištáľového krídla a garantkou podujatia, a mužskú časť poroty tento rok zastupoval bývalý hokejový obranca Richard Lintner, ktorý je zároveň aj predsedom poroty v kategórii Šport.

Na podujatí sme stretli mnoho významných osobností ako je Marek Fašiang, Jaro Slávik, Zuzana Vačková, Emma Drobná, Sisa Sklovská a Juraj Lelkes, Božidara Turzonovová, a aj bývalého prezidenta Slovenskej republiky, pána Ivana Gašparoviča a tak sme ho trošku vyspovedali. Ivan Gašparovič prezradil, že ako vníma súčasnú spoločenskú situáciu na Slovensku. Z čoho mu je ťažko? Viac sa dozviete vo videu.