23. dec. 2025 o 13:41
Richard Gonda, Koktejl

Veselo v kuchyni Bruna Cibereja: Synček Vinczeovcov a jeho neter si padli do oka! Moderátor stanovil prísne pravidlá

Sú si veľmi blízki.

Domáce promi
23. dec. 2025 o 13:41
Veselo v kuchyni Bruna Cibereja: Synček Vinczeovcov a jeho neter si padli do oka! Moderátor stanovil prísne pravidlá

Sú si veľmi blízki.

Lapajstvá objavujú bok po boku! Maxík, syn moderátorky Adely Vinczeovej a pilota Viktora Vinczeho, si užíva bezstarostný život dieťaťa. Mama ho zaúča do tajov umeleckého sveta, s otcom si cibrí cudzí jazyk, aby sa nestratil vo veľkom svete. Dedko Jozef Banáš podchytil jeho lásku k motorizmuz a ukázal mu susedov traktor bez strechy. Babka Renča s ním hrabe lístie a učí ho, ako byť praktický a použiteľný v práci okolo domu.

Vincze junior, ako každé dieťa v jeho veku, nasáva skúsenosti ako špongia. A už dávnejšie objavil staré známe, že vo dvojici sa to ľahšie tiahne. Prinajmenšom je to väčšia "psina", keď v byte Bruna Cibereja narazí na dcéru moderátorovej sestry, neterku Iris. Z dvojice sa stali parťáci, čo Cibereja, blízkeho kamaráta rodičov Vinczeovcov, mimoriadne teší.

"Keď sa prvýkrát stretli Maxík s Iriskou, tak som mal pocit, že Maxík je silnejší, aj keď sú zhruba v rovnakom veku. A po nejakom čase stretávania sa sa to zase otočilo a pochopil som, že Iriska naberá na energii a na sile a že je to ženská, ktorá si nenechá do ničoho hovoriť. A teraz je to veľmi striedavé, keď sa stretnú, podľa toho, že kto prevezme iniciatívu a je viac hravý. Myslím si, že skákanie po mojej posteli je obľúbená činnosť obidvoch," smeje sa moderátor jojkárskych Ranných novín, ktorý sa od budúceho roka stane tvárou staronovej relácie Exkluzív.

Spoločné pečenie

Jednou z činností, ktoré výmyselníkov zaujmú u Bruna, je pečenie. O Ciberejovi je známe, že pekáče mu idú od ruky. "Keď sú u mňa a poviem, že idem niečo 'stočiť', tak vedia u toho asistovať, zabavia sa. Čo už len s tými deckami - tam musí byť nonstop nejaká aktivita a toto je aspoň aktivita, pri ktorej sa človek aspoň naje," smeje sa jojkár, ktorého sme podpichli, či jedného dňa nepríde aj na pečenie svadobných a Maxík s Iriskou dostanú nejaké veno do daru. "No, to ešte neviem," zasmial sa Ciberej.

Bruno priznáva, že má rád sladký život, a preto pečie. Má však stanovené prísne pravidlá a tie musia dodržiavať aj jeho mladí učni. "Ale nemám rád kupované zákusky veľmi už v tejto dobe, aj keď sa všetci tvária, že to už robia z takých a onakých múk. Radšej verím sebe a svojej kuchyni. Takže áno, radšej to napečiem ja. Snažím sa ustriehnuť si, akú múku používam, rád pracujem aj s náhradami, to znamená s inými, ako štandardnými múkami. Nahrádzam cukor inými surovinami, mnohokrát je to kvalitný domáci med. Robím ich tak, aby chutili mne, aby boli sladké, ale nie extrémne a veľmi ma to baví aj s tými deckami," dodal.

Za pravdu mu dáva aj moderátorka Adela Vinczeová, ktorá má Brunove zručnosti preklepnuté. Napríklad aj na Vianoce. "Keď mama alebo svokra niečo napečú, tak samozrejme, že to Maxíkovi neodoprieme. Treba povedať, že Bruno vždy aj hlási objem cukru a nie sú to žiadne cukrovkárske hrozby. Dávame pozor, aby sme nedali Maxíkovi klasické sladkosti, ktoré sú dostupné v obchodoch, lebo tam sú okrem cukru aj rôzne iné veci, napríklad farbivá, palmové tuky a iné šialenstvá," priznala Koktejlu nedávno moderátorka.