28. jún. 2023 o 20:00
NK, Koktejl

Anastazju († 27) brutálne zavraždili v Grécku: Zúfalé správy priateľovi Michalovi pred smrťou!

placeholder
Poľku našli v Grécku mŕtvu.
Zdroj: instagram/anastazja_pati

Prípad šokoval svet.

Krimi
28. jún. 2023 o 20:00
Anastazju († 27) brutálne zavraždili v Grécku: Zúfalé správy priateľovi Michalovi pred smrťou!

Prípad šokoval svet.

Svetom nedávno otriasol desivý prípad z dovolenkovej destinácie. Kľúčom k objasneniu prípadu zmiznutia a vraždy 27-ročnej Anastazje Rubinskej je jej mobilný telefón, ktorý sa našiel v sobotu (17. júna) napoludnie v opustenej budove v Marmari na gréckom ostrove Kos, informoval web fakt.pl.

Našli sa v ňom správy, ktoré si žena vymieňala so svojím poľským partnerom Michalom (28). Polícia sa následne rozhodla muža opätovne vypočuť a prehovoril aj pred gréckymi novinármi. "Som vo veľmi zlom psychickom stave," povedal novinárom. Na jednej strane polícia skúma obsah mobilného telefónu zavraždenej, na druhej strane vyšetrovatelia opäť predvolávajú svedkov, aby podali nové výpovede.

Čo chcú vyšetrovatelia od Michala zistiť?

Mladík poskytol ďalšiu výpoveď 19. júna. Podľa doteraz získaných informácií 27-ročná žena odišla do domu 32-ročného Bangladéšana, hlavného podozrivého v prípade, 12. júna vo večerných hodinách. Potom mala okolo 22.00 h kontaktovať svojho poľského partnera a informovať ho o mieste svojho pobytu.

Anastazja mala napísať svojmu priateľovi, že sa cíti nepríjemne a verí, že je v nebezpečenstve. Mala ho požiadať, aby ju prišiel vyzdvihnúť. Z informácií, ktoré zatiaľ neboli oficiálne overené vyplýva, že napriek žiadosti jej priateľ nevyrazil na pomoc hneď. A to napriek tomu, ako urgentne správy zneli. Nie je preto náhoda, že vyšetrovateľ predvolal jej partnera, aby opäť vypovedal.

32-ročný Bangladéšan je doposiaľ poslednou osobou, ktorá videla Poľku živú. Mobilný telefón obete a muža z Bangladéša zaslali na kriminálne oddelenie. Poliak zatiaľ nebol z ničoho obvinený. Opakované predvolanie na výsluch malo jediný cieľ - objasniť prípad.

Michal tvrdí, že ani on, ani Anastazja 32-ročného zatknutého muža nepoznali. "Muža z Bangladéša, ktorého zatkli v prípade Anastazje, nepoznáme. Nebol ani jej priateľom, ani kolegom," povedal. "Som vo veľmi zlom psychickom stave. Spolu s jej matkou sme urobili všetko, čo bolo v našich silách, aby sme ju našli, a dúfali sme, že je nažive," dodal.

Čo ukázalo vyšetrovanie

Výsledky pitvy v súvislosti so smrťou 27-ročnej ženy už boli oznámené a zaslané vyšetrovacím orgánom. Dievča našli mŕtve 18. júna len kilometer od domu Bangladéšana, ktorý bol následne zatknutý ako hlavný podozrivý. Príčinou smrti malo byť uškrtenie.

Bangladéšan priznal, že ženu videl a vysvetlil, že s ňou mal aj sexuálny styk. Tvrdí však, že ju neznásilnil, no na tele mal škrabance. Anastazju Rubinskú na ostrove hľadali týždeň. Jej telo sa našlo na okraji mesta Marmaris v opustenej, močaristej oblasti, ukryté vo vreci a prikryté konármi.