26. máj. 2023 o 12:12
TASR, Koktejl

Začal sa proces s exposlankyňou Smeru Roškovou: Vinu odmietla!

placeholder
Bývalá poslankyňa Smeru-SD Ľubica Rošková počas hlavného pojednávania na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku 26. mája 2023.
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Exposlankyňa sa postavila pred súd.

Správy
26. máj. 2023 o 12:12
Začal sa proces s exposlankyňou Smeru Roškovou: Vinu odmietla!

Exposlankyňa sa postavila pred súd.

Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku sa v piatok začal súdny proces s exposlankyňou Smeru-SD Ľubicou Roškovou. Vinu odmietla. TASR informácie poskytla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

"Súd otvoril hlavné pojednávanie, obžalovaná bola osobne prítomná, odmietla uzavrieť s prokurátorom dohodu o vine a treste, prokurátor predniesol obžalobu, ku ktorej sa vyjadril obhajca. Obžalovaná vyhlásila, že je nevinná," povedala Kudjáková. Priblížila, že pojednávanie bude pokračovať výsluchom svedkov 23. júna.

Začiatok súdneho procesu predtým dvakrát posunuli pre práceneschopnosť obžalovanej. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Ľubicu Roškovú obžalobu v januári. Týka sa pokračovacieho zločinu poškodzovania finančných záujmov Európskej únie a subvenčného podvodu. Firma Ľubice Roškovej mala podľa medializovaných informácií poberať agrodotácie aj na pozemky, ktoré nevlastní ani neobhospodaruje. Prípad sa vyšetroval od roku 2018.