13. apr. 2024 o 16:00
žani, Koktejl

Banášová o nezvyčajnosti z Adelinho detstva: Mala som pre to veľké problémy s rodinou

Tomuto vďačí Adela za svoju dokonalú figúru.

Domáce promi
13. apr. 2024 o 16:00
Banášová o nezvyčajnosti z Adelinho detstva: Mala som pre to veľké problémy s rodinou

Tomuto vďačí Adela za svoju dokonalú figúru.

Moderátorka Adela Vinczeová (43) sa pýši postavou, ktorú jej závidia aj o polovicu mladšie ženy. Pokojne by s ňou prerazila v modelingu, čo aj skúšala v roku 1997. Spolu s Andreou Verešovou vtedy súťažili v Elite Model Look. Obe krásky sa dostali medzi 14 finalistiek vo veku od 14 do 19 rokov. Výhru im napokon vyfúkla 15-ročná brunetka Viera Schottertová.

Mária Banášová týždenníku Život prezradila, že Adela nikdy nezahorela láskou k sladkému. "Keď mali deti v škôlke narodeniny a rozdávali lízanky, prišla domov a hovorí – aha, dostala som lízanku! A hodila ju do prvého koša. Keď mala tri roky, boli sme v Berlíne u lekárky. Pri odchode jej ponúkla cukríky a ona povedala, že si neprosí, lebo to je nezdravé. Ja som jej vysvetlila, že keď sa rozdávajú cukríky a čokoládky, je to bežné, ľudia si neuvedomujú, že je to nezdravé. Nech to neodmieta, aby sa na ňu čudne nepozerali. Takže to rešpektovala, zobrala si, poďakovala, ukázala mi a hodila do koša,“ spomína s úsmevom.

Ešte pred narodením Adely sa jej rodičia museli poriadne obracať. "Keď sa nám narodila prvá dcéra Mária, bolo náročné vyžiť z jedného platu. Musela som preratúvať, aby sme vyšli od výplaty k výplate. Tak z nášho jedálnička vypadlo mäso. Jedli sme kapustu, cibuľu, zemiaky, jablká, cesnak," vymenovala. "Predtým som kúpila kilo mäsa na mesiac, to najhoršie som orezala do polievočky, urobila som kocôčky, do toho dala kopu zeleniny. Strašne som musela špekulovať. Až som prišla na to, že mäso človek nepotrebuje," dodala.

Od známych na dedine kupovala pani Banášová pšenicu, čo mali pre sliepky, a vyrábala si vlastnú celozrnnú múku. "Kamarátky sa mi smiali, že začneme čvirikať. Alebo keď sa bavili o tom, čo budú variť, povedali – á, ty nemusíš, vy sa pôjdete napásť," zaspomínala si. O zdravú výživu sa začala viac zaujímať po presťahovaní sa do Berlína, kde Jozef Banáš pôsobil v diplomacii. "Mali dosť jednoduché a zdravé stravovanie. A neskôr si už deti vedeli mäso vyčleniť, skrátka si nedali. Mala som pre to aj dosť veľké problémy s rodinou. Vravievali mi, že dcéram musím dať cukor, aby mali vápnik," porozprávala.