26. apr. 2024 o 06:00
žani, Koktejl

Podrobnosti o pohrebe Fedora Flašíka († 66) sú známe: Nevšedný odkaz na parte!

placeholder
Monika Beňová zverejnila súkromnú fotku Fedora Flašíka († 66).
Zdroj: Instagram/ monicabenova

Smrť Fedora Flašíka († 66) zarmútila jeho najbližších a medzi nimi viaceré známe osobnosti politického života.

Domáce promi
26. apr. 2024 o 06:00
Podrobnosti o pohrebe Fedora Flašíka († 66) sú známe: Nevšedný odkaz na parte!

Smrť Fedora Flašíka († 66) zarmútila jeho najbližších a medzi nimi viaceré známe osobnosti politického života.

Úprimnú sústrasť rodine a odkazy do neba mu poslali exmanželka Monika Beňová, premiér Robert Fico, Boris Kollár či Andrej Danko. Pár dní po úmrtí mediálneho mága je známy dátum pohrebu. Denník Plus jeden deň zverejnil informáciu, kedy a kde budú môcť dať smútiaci posledné zbohom Flašíkovi.

"Idem na večnú plavbu, čaute! Zamávať mi môžete 3.5. 2024 o 15:30 h Krematórium Bratislava," píše sa v nevšednom parte Flašíka. Fedor bojoval s rakovinou lymfatických uzlín už v roku 2010, no správy o návrate choroby prišli len nedávno. Len päť dní pred smrťou bol na žiadosť rodiny prevezený z Ružinovskej nemocnice, kde bol 2 týždne v umelom spánku, do nemocnice v Prahe.

Náhly odchod známeho podnikateľa Beňovú zasiahol a na svojom facebookovom profile mu zanechala odkaz. "Odpočívaj v pokoji Fedi. Navždy ostaneš v našich spomienkach ako dobrý a milý človek s veľkým a spravodlivým srdcom. Myslíme na tvojich najbližších a vyjadrujeme im úprimnú sústrasť. Ďakujem," napísala na sociálnu sieť.

Smútok premohol aj bývalého šéfa parlamentu. "Mám hrču v krku a slzy mi tečú po tvári. Čo sa k tomu dá napísať. Veľmi som sa o teba bál, pomôcť som ti nemal ako, tak som sa za teba modlil," vyznal sa politik. S Flašíkom prežil krásne chvíle a bol pre neho priateľ na celý život. "Naše rozhovory o živote, politike, ale aj čas strávený na mori. Sú to nezabudnuteľné chvíle, fragmenty života. A aj kvôli nim môžem odpovedať, ak sa niekto opýta, aký si mal život, tak odpoveď bude skvelý a to aj vďaka tvojim čriepkom v ňom. Veľmi budeš chýbať kamarát…teraz uz len plačem," napísal rozcítený Kollár.

Zosnulý podnikateľ patril podľa Fica k špičke v oblasti politického marketingu. Spolupracoval s ním od roku 1998. "Je to smutná správa. S Fedorom odchádza jeho bohémstvo, zmysel pre humor, ako aj mnohé nápady, ktoré sme často využívali v praktickom politickom živote," uviedol premiér na sociálnej sieti.

"Ak si veril, že na konci života je len čiarka alebo pomlčka, tak pokračuj vo svojich bláznovstvách, nech sa všetci chytajú za brucho a plačú od smiechu, ako sa nám často pri tebe stávalo. Ak si bol stotožnený s tým, že za životom je len bodka, tak odpočívaj v pokoji," odkázal mu do neba.

Úprimnú sústrasť vyjadrili tiež predseda SNS. "Fedor Flašík budeš mi chýbať. Česť Tvojej pamiatke. Toľko sme odkladali ten golf, že si ho už spolu nezahráme," napísal Danko.