18. jún. 2023 o 10:00
mob, Koktejl

Fero Joke prišiel o domov: Smutné slová známeho komika!

placeholder
Komik František Košarišťan alias Fero Joke.
Zdroj: Show Jana Krause

Ľudská nenávisť ho prinútila opustiť vlastný dom.

Domáce promi
18. jún. 2023 o 10:00
Fero Joke prišiel o domov: Smutné slová známeho komika!

Ľudská nenávisť ho prinútila opustiť vlastný dom.

Komika Františka Košarišťana (33) všetci poznajú ako veselého Fera Jokea, ktorý sa stal populárnym vďaka svojim vtipným videám na sociálnej sieti. Rodák z Dolného Kubína je priamy človek a aj keď si bol vedomý, že sa vystavuje riziku, nikdy netajil to, kým je. Influencer otvorene priznáva, že je homosexuálom, no od netolerantných ľudí nemá pokoj už ani doma.

Svoj domček na Záhorí, do ktorého investoval čas, úsilie i nemalé finančné prostriedky, teraz musí predať. Pár týždňov pred streľbou v Teplárni mu niekto nasprejoval na bránu hanlivé slová a postupom času si uvedomil, že už tam nechce bývať.

„Tým, že som gay, som to zobral osobne. Bolo tam slovo buzna. Domyslel som si, že to je niekto, kto ma pozná a bolo to pre mňa veľmi smutné. Poviem pravdu, že vtedy som prišiel o domov. Neuvedomil som si to hneď, prišlo to až odstupom času, že už tam nechcem bývať,“ vysvetlil v rozhovore ZKH.

Sympatický umelec je smutný z miestnej komunity, v ktorej má dobrých susedov, no sú tu aj takí, čo mu dávajú pocítiť, že k nim nepatrí. „Po tom prišli za mnou kamaráti z obce a pomohli mi zavesiť pride vlajku, nainštalovali sme kamery a chcem im aj poďakovať, že som v tom nebol sám. Boli sme aj na polícii, ale veľmi to nechceli riešiť,“ prezradil.

Fera teda čaká sťahovanie bližšie k Bratislave, kde aj tak často dochádza za prácou. Domčeka s krásnou záhradou sa bude musieť vzdať a vyzerá to tak, že lukratívne bývanie po pár rokoch predáva aj za cenu toho, že na tom prerobí.