26. mar. 2023 o 15:00
krsk, Koktejl

Sexuálny škandál! Monika Beňová zúri: Chlapcovi zničil detstvo

placeholder
Europoslankyňa Monika Beňová si pri otrasnom prípade nebrala servítku.
Zdroj: Facebook/Monika Beňová

Rozhodnutie súdu pobúrilo známu europoslankyňu. Sama je dvojnásobnou matkou.

Celebrity
26. mar. 2023 o 15:00
Sexuálny škandál! Monika Beňová zúri: Chlapcovi zničil detstvo

Rozhodnutie súdu pobúrilo známu europoslankyňu. Sama je dvojnásobnou matkou.

Prípad, na aký sa ťažko pozerá každému rodičovi! V týchto dňoch prebiehal súd s bývalým kňazom, ktorý sa mal dopustiť sexuálnych praktík s deťmi. Ako upozorňujú tvnoviny.sk, chlapcom tvrdil, že im pomáha dospieť. Vo väzení strávi vyše tri roky, no žiadal dokonca o podmienku.

Kňaz Ladislav mal svoju žiadosť o podmienku argumentovať tým, že sa stará o chorú mamu. Na súde mu to však neprešlo. Muž, ktorý pôsobil vo viacerých farnostiach, mal zneužívať chlapca z obce Sása. Na štvrtkové pojednávanie neprišiel, no podľa jeho právnika sa nebude vyhýbať nástupu do výkonu trestu.

Zdesená Beňová

Prípad sledovala aj europoslankyňa Monika Beňová. Sama je matkou dospelého syna a maličkej dcérky. Pri komentovaní trestu si nebrala servítku. "Tento kňaz dostal 3 roky a 4 mesiace ako trest za trojročné zneužívanie maloletého chlapca. Chlapcovi zničil detstvo, mladosť a možno aj celý život a on žiadal podmienečný trest. Lebo sa stará o mamu!!! Je neakceptovateľné, aby tresty za zneužívanie detí boli na Slovensku takéto nízke," neskrýva hnev Beňová.

"Aj Polícia SR by mala byť dôslednejšia pri nahlasovaní trestných činov zneužívania a celá naša spoločnosť by takéto konanie mala nahlas odsúdiť vrátane cirkvi. Lenže, niektorým tu oveľa viac ako zneužívanie detí “prekáža” rodová rovnosť. Aké smutné, aké nepochopiteľné a aké neakceptovateľné. Hlavne, že na psíkov a mačičky nedáme dopustiť," zakončila europoslankyňa.

Žiadali vyšší trest

TV Markíza uvádza, že prokurátor na krajskom súde navrhoval šesťročný nepodmienečný trest. Tento typ trestných činov podľa neho potrebuje exemplárne tresty. Spolu so sudcom sú za jedno - tresty musia mať v týchto prípadoch preventívny charakter. Srdcia láme najmä osud chlapca, ktorého mal kňaz zneužívať. Podľa znaleckého posudku má vážnu posttraumatickú poruchu. Odsúdený mu zaplatil odškodné 24-tisíc eur, no chlapec nemá byť jedinou obeťou.

Markizáckej reportérke Kristíne Kӧvešovej sa mal ozvať aj iný mladík, ktorý mal byť zneužívaný od svojich 9 rokov. Podľa polície je ten prípad premlčaný.