07. dec. 2022 o 17:00
Famous.cz, Koktejl

Veľké poníženie pre kráľa Karola III.: Opäť sa to stalo!

placeholder
Britský kráľ Karol III.
Zdroj: TASR/AP

Britského panovníka znova ponížili.

Celebrity
07. dec. 2022 o 17:00
Veľké poníženie pre kráľa Karola III.: Opäť sa to stalo!

Britského panovníka znova ponížili.

Po mesiaci musel britský kráľ Karol III. znova čeliť útoku vajíčkami. Dvadsaťročný muž ich po ňom začal hádzať v anglickom Lutone, mestečka neďaleko Londýna, v ktorom sa nachádza medzinárodné letisko.

Podobne ako pri incidente v Yorku na začiatku novembra, ani tentoraz vajcia kráľa nezasiahli. Mladíka zatkli a odviedli na výsluch kvôli podozreniu z napadnutia.

Kráľa ale ochranka po tomto incidente odviedla preč, aj keď sa Karol nachádzal až v polovici svojej prechádzky po Lutone. Po krátkej pauze a bezpečnostnej previerke sa hlava Spojeného kráľovstva vrátila k davom nadšených občanov, aby si s ním potriasla rukou.

Pri novembrovom útoku v Yorku nemenovaný muž na kráľa kričal: „Táto krajina bola postavená na krvi otrokov.“ Karol prišiel do Yorku odhaliť sochu kráľovnej Alžbety II. Po vaječnom útoku sa odmietol vzdať zdravenia sa so zástupom obyvateľov Yorku a v sprievode manželky kráľovnej Kamily k nim bez obáv pristupoval.

Karol si v Lutone prezrel riadiacu miestnosť nového systému hromadnej osobnej dopravy Dart, ktorá spája vlakovú stanicu s letiskom Luton.