22. jan. 2023 o 05:00
žani, Koktejl

Expert odhalil, ako zvýšiť šancu na výhru v lotérii: Toto je tajný vzorec!

placeholder
Neopakujte svoje predošlé chyby pri kúpe tiketu. (ilustračné foto)
Zdroj: iStock

Každý aspoň raz v živote rozmýšľal nad tým, aké by to bolo vyhrať v lotérii.

Zahraničné správy
22. jan. 2023 o 05:00
Expert odhalil, ako zvýšiť šancu na výhru v lotérii: Toto je tajný vzorec!

Každý aspoň raz v živote rozmýšľal nad tým, aké by to bolo vyhrať v lotérii.

Získať jackpot je pre mnohých nesplniteľným snom. Podľa odborníka však existujú spôsoby, ako zvýšiť svoje šance, píše The Sun. Herný expert Francisc Csiki sa podelil o niekoľko najlepších tipov.

Vyhnite sa hrám s veľkou výhrou

Vo všeobecnosti platí, že vysoká maximálna výhra je vyvážená nízkym kurzom. Napríklad v prípade hry Euromilióny je šanca na výhru jackpotu 1 k 139 838 160, ale šanca na výhru akejkoľvek výšky výhry je 1 ku 13.

Zabudnite na šťastné čísla

Dôvod je jednoduchý. Aj keď si možno myslíte, že tieto čísla sú pre vás veľmi osobné, existuje veľká pravdepodobnosť, že sa o svoje šťastné čísla delíte s tisíckami ďalších hráčov. Okrem toho šťastné čísla, dátumy narodenia alebo iné podobné kombinácie zvyčajne pokrývajú malý rozsah možností. V podstate si tak znižujete šancu na výhru. Zabudnúť treba na dátumy narodenín a bežne reťazce (1,2,3,4,5,6). Keďže mnohí urobia práve to, Francisc odporúča zaškrtnúť dvojciferné čísla vyššie ako 31.

Tajný číselný vzorec

Možno tomu neuveríte, ale naozaj existuje. Tento záver vyvodil expert na základe práce Arina Zargariana z roku 2020 o štatistickej analýze výherných čísel v hre Powerball. Autor skontroloval spätne frekvenciu zásahov pre herné loptičky počnúc rokom 2010 a toto zistil. Najčastejšie padli čísla 21 a 23. Štatistické údaje preto naznačujú, že by na vašom tikete nemali chýbať.

Rovnaké čísla nezvyšujú šance

Žrebovania lotérie sú nezávislé a náhodné udalosti. To znamená, že sa navzájom neovplyvňujú. Mnohí si myslia, že ak sa nejaká kombinácia objavila v minulotýždňovom žrebovaní, tento týždeň sa tak nestane. Je to však rovnako pravdepodobné ako akýkoľvek iný reťazec čísel. Našťastie, aj keď hranie rovnakého tiketu nezvýši vašu šancu na výhru, ani ju nezníži.

Kúpa viacerých tiketov pomáha

Ak v tom istom žrebovaní zahráte viacero variantov tiketov, budete mať väčšiu šancu na výhru. Ak má každý tiket pravdepodobnosť 1 ku 100 000, kúpou desiatich tiketov s rôznymi kombináciami získate pravdepodobnosť 10 ku 100 000 alebo 1 ku 10 000.

Nespadnite však do králičej nory lotérií. Bez ohľadu na váš prístup je skutočná šanca na výhru stále malá. "Nemali by ste byť posadnutí výsledkami, ani ich brať ako niečo viac než zábavu. Hlavné a nevyhnutné je vedieť sa kontrolovať pri akejkoľvek hazardnej činnosti," dodal Francisc na záver.