16. júl. 2022 o 16:32
TASR, vmr, Koktejl

Peklo v Slovákmi obľúbenom talianskom letovisku: Turisti z mora utekali pred plameňmi!

placeholder
V talianskom letovisku vypukol požiar.
Zdroj: Facebook/Simon Anastasia

Dráma v Taliansku!

Zahraničie
16. júl. 2022 o 16:32
Peklo v Slovákmi obľúbenom talianskom letovisku: Turisti z mora utekali pred plameňmi!

Dráma v Taliansku!

Dovolenkujete v Bibione? Boli ste svedkom požiaru? Napíšte nám na tip@koktejl.sk

Lesný požiar vypukol v piatok poobede v známom talianskom prímorskom letovisku Bibione, v ktorom každoročne dovolenkuje aj mnoho slovenských turistov. Miestna pobrežná stráž musela z mora zachraňovať niekoľko turistov utekajúcich pred plameňmi. TASR informuje na základe správy agentúry DPA.

Pri požiari v tejto turistami vyhľadávanej oblasti zasahovalo niekoľko hasičských jednotiek a jeden vrtuľník. Oheň sa im podarilo dostať pod kontrolu v piatok večer. Zástupca primátora mesta San Michele al Tagliamento Pierluigi Grosseto uviedol, že momentálne v Bibione nehlásia žiadne nezvestné osoby.

Miestna polícia v súčasnosti vyšetruje príčiny vzniku požiaru. Podľa Grosseta je možné, že sa plamene vznietili sami z dôvodu pretrvávajúceho sucha. Hasiči pre extrémne horúčavy zasahujú pri lesných požiaroch vo viacerých talianskych oblastiach vrátane ostrovov Sicília a Sardínia.

Plamene zachvátili aj región Južné Tirolsko, kde pri obci Frassilongo zasahovalo 90 hasičov, dve hasičské lietadlá a dva vrtuľníky. V Toskánsku zasahovali v piatok členovia hasičského zboru mesta Lucca pri požiari v olivovom háji.