22. jún. 2023 o 14:28
TASR, Koktejl

Šéf záchranného zboru o skaze v Rovinke: Zranilo sa osem hasičov!

placeholder
V Rovinke v okrese Senec vypukol vo štvrtok 22. júna 2023 požiar v areáli firmy na Majerskej ulici.
Zdroj: TASR - Jakub Kotian

Rozsiahly požiar v Rovinke v okrese Senec zatiaľ nie je lokalizovaný.

Domáce krimi
22. jún. 2023 o 14:28
Šéf záchranného zboru o skaze v Rovinke: Zranilo sa osem hasičov!

Rozsiahly požiar v Rovinke v okrese Senec zatiaľ nie je lokalizovaný.

Predpokladá sa, že sa tak stane v najbližších hodinách. K samotnej likvidácii požiaru by mohlo dôjsť v noci alebo v piatok nadránom. Na brífingu o tom informoval prezident Hasičského a záchranného zboru Pavol Mikulášek s tým, že pri zásahu sa doteraz ľahko zranilo osem hasičov.

V areáli firmy na Majerskej ulici začalo ráno horieť v sklade s polyetylénom a paletami. Požiar sa podľa hasičov rozšíril aj do ďalších okolitých skladov či haly. Okolité budovy ochladzujú. Aktuálne by sa tak oheň šíriť už ďalej nemal.

"Nemáme ešte lokalizovaný požiar," uviedol Mikulášek s tým, že ak sa to hasičom podarí, budú odstraňovať zdevastované konštrukcie a postupovať k lokálnym ohniskám. Likvidáciu požiaru predpokladá v nočných hodinách alebo nadránom. "Aktuálne sú však také podmienky, aby sa požiar nešíril ďalej," poznamenal.

Pri požiari sa podľa jeho slov nateraz ľahko zranilo osem hasičov. Celkovo tam zasahuje vyše 180 profesionálnych a dobrovoľných hasičov so 66 kusmi hasičskej techniky. Hasiči spolupracujú s políciou i pracovníkmi Kontrolného chemického laboratória civilnej ochrany v Nitre, ktorí merajú kvalitu ovzdušia v okolí.

Na základe nameraných hodnôt evakuovali len zasiahnutý areál, obyvatelia v okolí ohrození nie sú. V prípade potreby je pripravený evakuačný autobus. Pre rozsiahly požiar a hustý čierny dym z neho obec Rovinka, ako aj okolité obce a bratislavské mestské časti odporučili obyvateľom pozatvárať si okná a obmedziť pohyb vonku.