02. mar. 2023 o 21:08
mob, Koktejl

Škandál v Bratislave: Ochranka na Slovane vyvolala pohoršenie! Aha, ako ich odfotili

placeholder
Logo futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava.
Zdroj: TASR

Klub vraj vyvodil dôsledky.

Domáci šport
02. mar. 2023 o 21:08
Škandál v Bratislave: Ochranka na Slovane vyvolala pohoršenie! Aha, ako ich odfotili

Klub vraj vyvodil dôsledky.

Futbalisti Slovana Bratislava remizovali 18. februára v zápase 20. kola Fortuna ligy doma s Duklou Banská Bystrica 2:2. Dukla po prvom polčase viedla vďaka dvom gólom Róberta Polievku. Hostia boli blízko k tomu, aby Slovanu uštedrili prvú domácu ligovú prehru v tejto sezóne. V 76. minúte však Vladimír Weiss mladší z jedenástky znížil a v závere „belasí“ vyrovnali po hlavičke Andreho Greena.

Viac ako zápas však zaujala českého novinára webu prahain.cz Jiřího Zemena pri príchode na štadión ochranka. Traja muži totiž mali na vestách ruské vlajky a popis v azbuke. „Videl som to, videl, celkom som sa zľakol, aby sa niečo nezomlelo,“ povedal Zemenovi jeden z divákov.

Český portál po zápase okamžite konfrontoval klub a žiadal ho o vyjadrenie. „V prvom rade by sme chceli povedať, že nás celá situácia veľmi mrzí. Podľa nášho návštevného poriadku štadióna a platnej legislatívy je na štadión zakázané vnášať a prezentovať cudzie štátne symboly. V tomto prípade išlo o individuálne zlyhanie niektorých členov usporiadateľskej služby,“ uviedol ŠK Slovan Bratislava.

„Hneď po zápase sme na základe kamerových záznamov vyvodili voči daným jednotlivcom patričné ​​dôsledky a zaistili sme, aby sa nič podobné do budúcnosti neopakovalo,“ zakončil klub.