06. aug. 2022 o 20:00
vv, Koktejl

Šoféri, zbystrite pozornosť: Tento trik vám zachráni peňaženky!

placeholder
Megan na TikToku zdieľala vecnú radu pre všetkých vodičov.
Zdroj: TikTok/megansbubble

Nebolo by úžasné, keby ste šetrili peniaze stlačením jedného tlačidla?

Zaujímavosti
06. aug. 2022 o 20:00
Šoféri, zbystrite pozornosť: Tento trik vám zachráni peňaženky!

Nebolo by úžasné, keby ste šetrili peniaze stlačením jedného tlačidla?

Dievčina sa so svetom podelila o užitočný tip, ktorý šetrí peniaze. Jej TikTok video sa stalo hitom internetu.

Používateľka Megan na sociálnej sieti prekvapila vodičov, keď prezradila radu na nezaplatenie. „Tipy a triky do auta. Stavím sa, že ste nevedeli, na čo toto tlačidlo slúži!“ znejú úvodné slová vo videu. Megan potom v zábere ukazuje prstom na tlačidlo cirkulácie vzduchu, ktorého symbol je auto so šípkou vo vnútri.

„V podstate to robí to, že vám v aute prúdi vzduch, takže ak tam máte príliš teplo, mali by ste funkciu vypnúť, aby ste nasávali chladnejší vzduch zvonka,“ vysvetľuje. „Ak sa naopak pred vami nachádza veľa áut, tlačidlo opäť zapnite, aby ste sa vyhli škodlivým výfukovým plynom.“

„Ak ste doteraz na ochladenie vzduchu v aute používali len klimatizáciu a o tomto triku ste nevedeli, zbytočne ste vyhadzovali peniaze von oknom,“ vyjadril sa k problematike hovorca automobilového zväzu Luke Bosdet. Najlepšie totiž je, ak klímu zapnete len na pár minút a chladný vzduch potom už len udržujete cez tlačidlo cirkulácie, píše denník Daily Miror.

Najlacnejším spôsobom ako mať v aute príjemne, je vyhnúť sa klimatizácii a jazdiť s otvorenými oknami. To samozrejme platí len pri jazde nižšou rýchlosťou. Je len na vás, akú možnosť si vyberiete. Mali by ste ale vedieť, že klimatizácia spotrebuje viac energie, čím vplýva aj na vašu spotrebu.