Domáce promi
photo Foto
video Video
17. jún. 2023 o 05:30
TASR, mob, Koktejl

Slovenka nakrúcala Rammstein, v tom prišiel Sulík: VIDEO, ktoré vás dostane do kolien!

placeholder
Richard Sulík fanúšičke doslova vbehol do záberu.
Zdroj: instagram/richard_sulik

Z koncertu Rammsteinu vzniklo vtipné video s Richardom Sulíkom.

Domáce promi
17. jún. 2023 o 05:30
Slovenka nakrúcala Rammstein, v tom prišiel Sulík: VIDEO, ktoré vás dostane do kolien!

Z koncertu Rammsteinu vzniklo vtipné video s Richardom Sulíkom.

Také nadrozmerné pódium ešte Slovensko nevidelo, rovnako svetelné a ohňové efekty či špičkový zvuk. To všetko ponúkla v stredu (14. 6.) večer nemecká industrie metalová skupina Rammstein, ktorá je na turné Rammstein Europe Stadium Tour 2023. Ide o udalosť roka, akú Trenčín a jeho letisko nezažili.

Výnimočnú udalosť si nenechali ujsť ani šéf Sasky Richard Sulík (55) a predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba (52). Obom sa veľkolepá šou páčila a Sulík dokonca zverejnil aj fotografie z koncertu, na ktorých sa fotí s fanúšikmi.

Z koncertu vzniklo aj vtipné video, na ktorom sa snaží jedna z fanúšičiek Rammsteinu zvečniť začiatok koncertu a do toho jej vbehnú do obrazu práve Sulík s Drobom, ktorí sa predierajú na miesta. „Keď si chceš nahrať aspoň úvod koncertu,“ napísala Nikola, na čo jej šéf liberálov odpísal: „Prepáčte.“

Dvojhodinovú hudobno-ohňovú šou začala kapela skladbou Rammlied zalbumu Liebe ist für alle da, nasledoval hit Links 2-3-4 z albumu Mutter, Bestrafe mich z albumu Sehnsucht. Ďalšími boli Gifting, Sehnsucht, Mein Herz brennt, Puppe, Angst, Zeit, Deutschland, Radio, Mein Teil, Du hast a Sonne.

Dva prídavky boli odmenou pre zaplnené letisko, v tom prvom to boli skladby Engel, Ausländer, Du riechst so gut a ohne Dich, v tom druhom piesne Rammstein, Ich will a Adieu. Hudobné výkony sprevádzali ohne, rakety, ohňostroje, teplo z ohňových efektov bolo cítiť aj pár desiatok metrov od pódia. 40-tisícové hľadisko poznalo texty piesní a spievalo s Lindemannom.

Technici začali rozoberať pódiové monštrum hneď po skončení koncertu, doviezlo ho skoro 70 kamiónov. Celý areál sa pripravoval 12 dní. Je na škodu, že tento zážitok pošramotil výjazd vozidiel z areálu, keď desiatky z nich sa dostali von až po piatich hodinách.

Do Trenčína prišli z Mníchova, kde odohrali štyri vypredané koncerty na olympijskom štadióne, videlo ich 240 000 fanúšikov. V Trenčíne mali pripravené aj ubytovanie. Rammstein, to nie je len kapela, je to spoločnosť, a veľmi veľká. Len na vstupenkách na svoje koncerty zarobili minulý rok viac ako 200 miliónov eur.

Začiatky Rammsteinu

Metalová kapela „Neue Deutsche Härte“ Rammstein vznikla v Berlíne v roku 1994. Šesticu hudobníkov tvoria Till Lindemann (spev), Richard Kruspe (gitara), Paul Landers (rytmická gitara), Oliver Riedel (basgitara), Christoph Schneider (bicie), Christian Lorenz (klávesy). V tejto zostave hrajú bez zmeny do dnešných dní.

V septembri 1995 vydali prvý album Herzeleid. Na svojom konte majú zatiaľ osem albumov, ôsmy Zeit vyšiel v apríli 2022. Siedmy album Untitled z mája 2019 je ich najúspešnejším, keď bodoval v prvej desiatke anglického aj amerického rebríčka. Na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu koncertovali 6. novembra 2011 v rámci turné Made in Germany.

Lindemann je bývalý aktívny športovec, ako žiak chodil do športovej školy Rostockého športového klubu. Bol výborný plavec, ako junior bol európskym vicemajstrom v plávaní. Je lídrom a spevákom skupiny, ovláda však aj gitaru, basovú gitaru a bicie nástroje.