29. okt. 2023 o 06:30
TASR, Koktejl

Strach hviezdy Liverpoolu: Kolumbijskému futbalistovi uniesli rodičov!

placeholder
Kolumbijský futbalista Luis Díaz.
Zdroj: TASR/AP

Podľa kolumbijských médií uniesli jeho rodičov ozbrojení muži na motorkách z čerpacej stanice.

Zahraničný šport
29. okt. 2023 o 06:30
Strach hviezdy Liverpoolu: Kolumbijskému futbalistovi uniesli rodičov!

Podľa kolumbijských médií uniesli jeho rodičov ozbrojení muži na motorkách z čerpacej stanice.

V Kolumbii uniesli rodičov kolumbijského futbalistu Luisa Díaza. Jeho matku sa už podarilo zachrániť, no kolumbijské úrady stále pátrajú po jeho otcovi, oznámil v sobotu kolumbijsky prezident Gustavo Petro. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AFP a AP.

Díazovu matku zachránili v okrese mesta Barrancas na severe Kolumbie. „Pokračujeme v pátraní po otcovi,“ uviedol Petro. Podľa kolumbijských médií uniesli Luisa Manuela Díaza a Cilenis Marulandovú ozbrojení muži na motorkách z čerpacej stanice v kolumbijskom departemente La Guajira.

„Od chvíle, čo sa generálna prokuratúra dozvedala o únose rodičov kolumbijského hráča Luisa Díaza v sektore Barrancas v La Guajire, pracuje špeciálny tím prokurátorov, polície a príslušníkov armády na lokalizácii týchto ľudí, vyjasnení faktov a nájdení tých, ktorí sú za to zodpovední,“ uviedla kolumbijská generálna prokuratúra na sociálnej sieti X.

Polícia pritom už spustila dopravné kontroly a snaží sa identifikovať motorkárov aj ľudí v osobných vozidlách, uviedol policajný riaditeľ generál William Salamanca. Guvernérka departementu La Guajira Diala Wilchesová odsúdila únos Díazových rodičov a vyzvala na ich návrat.

Diáz, ktorý v súčasnosti pôsobí v anglickom klube FC Liverpool, sa k záležitosti nevyjadril. Do Liverpoolu prestúpil tento 26-ročný krídelník vlani z Porta. Jeho Liverpool pritom čaká v nedeľu v Premier League zápas s klubom Nottingham Forest.