18. apr. 2024 o 11:00
žani, TASR, Koktejl

Juraja Baču nenechal chladným pohľad na policajta pri práci: Verejný odkaz!

placeholder
Herec, moderátor a hudobník Juraj Bača.
Zdroj: instagram/jurajbaca

Niečo také sa nedeje často.

Domáce promi
18. apr. 2024 o 11:00
Juraja Baču nenechal chladným pohľad na policajta pri práci: Verejný odkaz!

Niečo také sa nedeje často.

Situácia na cestách v Bratislave a okolí hlavného mesta býva najmä v ranných a poobedných hodinách poriadne komplikovaná. V dlhých kolónach stoja ľudia takmer každý pracovný deň. V utorok sa k tomu pridal ešte aj hustý dážď a doprava úplne kolabovala. Z rôznych miest bolo hlásené veľké zdržanie a tiež nehody.

Aby toho nebolo málo, na frekventovanej križovatke Bajkalská a Trnavská nefungovali semafory. Premávku v hroznom počasí riadil policajt. Cez toto miesto sa v utorok potreboval dostať aj herec Juraj Bača. Nasadenie muža zákona ho nenechalo chladným a cez sociálnu sieť mu poslal odkaz. "Nezabúdajme chváliť! Dobrá práca," napísal k záberom a označil slovenskú políciu.

Budovanie križovatky D1/D4

V marci došlo k odstráneniu mosta nad D1, ktorý spájal cestu I/61 s Čiernou Vodou, miestnou časťou Chorvátskeho Grobu. Následne sa začalo pracovať na rozšírení jazdných pruhov a ich napojení na D1. Práce by mali podľa Národnej diaľničnej spoločnosti trvať niekoľko mesiacov a naplánované sú tak, aby sa znížil dosah na premávku.

Práce sa uskutočnia v smere z Bratislavy do Žiliny medzi 13,6 a 16,25 kilometra a v opačnom smere medzi 17,2 a 13,9 kilometra. Počet jazdných pruhov v tomto úseku D1 ostane aj počas prác zachovaný, no budú zúžené a tiež bude znížená povolená rýchlosť. NDS upozornila motoristov, že treba rátať so zdržaniami, najmä v dopravných špičkách. NDS odporúča motoristom využívať alternatívne trasy.