17. júl. 2022 o 20:00
vv, Koktejl

Matka na videu zvečnila posledný úsmev dcérky († 4): O hodinu ju zabila ruská raketa

placeholder
Matka na videu zvečnila posledný úsmev dcérky.
Zdroj: facebook/Oleksandr Demianko

Netušila, že ide o posledný záber.

Zahraničné krimi
17. júl. 2022 o 20:00
Matka na videu zvečnila posledný úsmev dcérky († 4): O hodinu ju zabila ruská raketa

Netušila, že ide o posledný záber.

Irisha Dmitrieva si pred pár dňami užívala prechádzku s dcérkou Lizou († 4). Mamička si pekné chvíle chcela zvečniť na videu a dievčatko natočila pri tom, ako tlačí svoj kočík. S momentkou sa podelila aj na Instagramovom príbehu, netušiac, že ide o jej posledný záber. O hodinu neskôr ruskí vojaci podnikli raketový útok a dievčatko na mieste zomrelo.

Ruské sily odpálili rakety vo Vinnytsii, 125 míľ juhozápadne od Kyjeva. Najmenej dve rakety mali byť odpálené z ponorky v Čiernom mori, odkiaľ zasiahli kancelársky blok a parkovisko, poškodili obytné budovy a založili obrovský požiar. Výbuch neprežilo 20 ľudí, vrátane Lizy. Matka dievčatka bola prenesená na jednotku intenzívnej starostlivosti, pri výbuchu mala prísť o nohu. Pri útoku zahynuli ďalšie dve deti a desiatky ľudí utrpeli zranenia, informuje denník METRO.

„Naša zamestnankyňa Irisha Dmitrieva sa spolu so svojou malou dcérkou ocitla v centre ostreľovania. Dievčatko zomrelo na mieste a Irisha je vo vážnom stave,“ napísala na Facebook Irina Asman, riaditeľka miestnej vydavateľskej firmy.

„Jeden z najlepších mladých detských neurológov na Ukrajine, náš kolega Pavlo Vasyliovych Kovalchuk, bol vážne zranený. Teraz je v nemocnici s početnými popáleninami a potrebuje vašu pomoc,“ zverejnila Ukrajinská asociácia detských neurológov.

Šéf národnej polície Ihor Klymenko uviedol, že bolo identifikovaných len šesť mŕtvych, zatiaľ čo 39 je nezvestných. 52 ľudí bolo hospitalizovaných a 34 utrpelo ťažké zranenia. Rusko útok nepotvrdilo, no vojenskí predstavitelia sa údajne mali zamerať na ukrajinských „nacistov“ vo Vinnytsii. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj útok označil za otvorený teroristický čin.