26. apr. 2024 o 13:00
jž, Koktejl

Twiinske diagnostikovali nepríjemné ochorenie: Plakala som uprostred dňa aj noci!

placeholder
Veroniku Nízlovú trápia zdravotné problémy.
Zdroj: instagram/veronikatwiins

Najprv skúšala len alternatívnu liečbu, skončila na silných antibiotikách.

Domáce promi
26. apr. 2024 o 13:00
Twiinske diagnostikovali nepríjemné ochorenie: Plakala som uprostred dňa aj noci!

Najprv skúšala len alternatívnu liečbu, skončila na silných antibiotikách.

Speváčka Veronika Nízlová (37) už koncom marca priznala na sociálnej sieti, že prežíva obrovské bolesti. Bolelo ju dokonca aj ležať. Vtedy povedala, že podstupuje homeopatickú liečbu ekzému. Zdá sa však, že to nebol obyčajný ekzém, ako prezradila pre Nový čas.

Twiinsku trápili nepríjemné zdravotné problémy. „Dva týždne sa mi striedali zimnica a horúčka,“ priznala Veronika. Dodala, že takú bezradnosť, akú prežívala, nepraje nikomu. „O bolestiach ani nehovorím. Plakala som uprostred dňa aj noci. Ako keby ma poliali od hlavy po päty vriacou vodou. Bolelo ma to ako popálenina,“ opísala svoj stav.

Lekári jej diagnostikovali infekčné ochorenie. „Mala som zápal kože. Zistili mi zlatého stafylokoka. Uvidíme, ako teraz dopadnú testy. Hádam to bude už len lepšie,“ vysvetlila Veronika, ktorej lekári nasadili silné lieky.

Ako sa píše na webe vitalpoint.cz, atopický ekzém je zákerný nepriateľ. Za zhoršením ekzému môžu byť tiež kožné infekcie. K tým dochádza kvôli premnoženiu baktérií, vírusov alebo kvasiniek. U ekzematickej pokožky sa veľmi ľahko premnožia zlé mikroorganizmy. Nežiaduce baktérie, vírusy, kvasinky a plesne začnú ohrozovať najmä vtedy, keď nájdu na tele vhodné miesto na prežitie, ako drobné odreniny alebo praskliny.

Bakteriálna infekcia je spôsobená premnožením baktérií. Najčastejšie je to baktéria staphyloccocus aureus (zlatý stafylokok), pomenovaný podľa medovo zlatej krusty, ktorú často vidíme na postihnutej ploche kože. Na koži sa objavujú žltkasté chrasty a pľuzgieriky s tendenciou hnisať. Najvhodnejšia liečba je za pomoci antibiotík.