06. aug. 2022 o 19:00
Koktejl

Manželia vyhrali pred 25 rokmi v lotérii rozprávkovú sumu: Zničilo im to život!

placeholder
Z rozprávkovej výhry sa tešili len krátko. (ilustračné foto)
Zdroj: iStock

Vyhrať v lotérií veľký balík peňazí by chcel určite každý.

Zahraničie
06. aug. 2022 o 19:00
Manželia vyhrali pred 25 rokmi v lotérii rozprávkovú sumu: Zničilo im to život!

Vyhrať v lotérií veľký balík peňazí by chcel určite každý.

Je to výhra, vďaka ktorej by si niektorí kúpili auto, byt alebo by precestovali svet. Táto dvojica sa radovala len na chvíľu.

Manželský pár zo Škótska získal v roku 1997 veľkú sumu v lotérii a to v prepočte niečo vyše 5 600 000 eur, píše britský denník Mirror. Barry a Jenny Chuwen sa tak stali najväčšími výhercami v krajine. Napriek tomu, že mali veľké šťastie, ich svet sa začal pomaly rúcať. Krátko po výhre sa pár rozišiel a dôvodom bola partnerova nová známosť. Peniaze pre Barryho znamenali nový štart a keďže mal vtedy 27 rokov, nič mu v tom nebránilo.

Po oznámení nového vzťahu, začal budovať aj novú kariéru ako realitný agent a investor pre realitný trh. V roku 2008 sa však Barryho 30-miliónové impérium začalo rúcať. O pár rokov neskôr, presnejšie v roku 2013, dostal Barry stopku od Škótskej banky kvôli jeho dlhom vo firme.

V jeho druhej firme nastala likvidácia v roku 2020. Barrymu však ostala charita Teddy Bear Foundation, ktorú založil so svojou vtedajšou manželkou a výherkyňou Jenny. Založili ju po výhre a po tom, čo im zomrel ich nenarodený syn Ted. Naplno sa jej venujú a pomohli už stovkám ľudí, ktorý sú zdravotne postihnutí a potrebujú špeciálnu pomoc.