14. aug. 2022 o 12:00
krsk, Koktejl

Dramatické nakrúcanie Jak dostat tatínka do polepšovny: Filmovému Lubošovi išlo o život!

placeholder
Herca Němca (vpravo) preslávil film Jak dostat tatínka do polepšovny.
Zdroj: Reprofoto/youtube

Známy český herec oslávil v utorok 79. narodeniny. Pri tej príležitosti zaspomínal na moment, kedy mu išlo o život.

Celebrity
14. aug. 2022 o 12:00
Dramatické nakrúcanie Jak dostat tatínka do polepšovny: Filmovému Lubošovi išlo o život!

Známy český herec oslávil v utorok 79. narodeniny. Pri tej príležitosti zaspomínal na moment, kedy mu išlo o život.

František Němec má za sebou celý rad úspešných hereckých úloh, no do sŕdc divákov sa zapísal filmami Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. Nakrúcanie toho druhého sa zmenilo na drámu. Podľa portálu ahaonline.cz pri jednej scéne dokonca bojoval o život.

Herec vyštudoval gymnázium a pražskú Divadelnú fakultu Akadémie múzických umení (DAMU). Potom hral v Městských divadlech pražských a odvtedy je členom činohry Národného divadla, informuje eXtra.cz.

Pred kamery sa postavil prvýkrát v študentskom filme Černobílá Sylva, potom hral v dráme Transport z ráje. Najväčšie úspechy mal s filmami Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. Zahral si tam po boku Jany Preissovej a detského herca Tomáša Holého, ktorého do toho filmu aj dostal.

„Ja som Marii hovoril, že keď to mám tomu chlapcovi všetko veriť, tak to musí byť jedine Tomáš,“ uviedol pre český web. Filmy režisérky Marie Poledňákovej zožali obrovský úspech. Len málokto vie, že Němec behom nakrúcania takmer prišiel o život. Bolo to pri nakrúcaní filmu Jak dostat tatínka do polepšovny, keď herec ako Luboš Rychman liezol po skalách. Tie však boli po daždi mokré.

„No ale my sme museli nakrúcať. A ja som odtrhol lezecký chyt. Takže ten pád, keď zletím zo skaly, je skutočne originál,“ uviedol Němec. „Chlap, ktorý ma istil, bol našťastie duchaprítomný a chytil lano,“ dodal herec, ktorý nakoniec vyviazol jen s odreninami.

Němec sa objavil v desiatkach filmov a seriálov. Jeden z najobsadzovanejších českých hercov si zahral vo filmoch Ucho, Samotáři, Rebelové, Post Bellum, Čertova nevěsta a seriáloch 30 případů majora Zemana, Nemocnice na kraji města, Sanitka, Cirkus Humberto či Inspektor Max.

S manželkou Ivanou má dve dcéry a štyri vnúčatá. Charizmatického herca trápi cukrovka, ta mu ale zatiaľ nebráni v tom, aby aj naďalej pokračoval vo svojej úspešnej hereckej kariére.